Má tvorba... aneb Kaktus, kam se podívám

22:36


Ahoj, ahoj, ahoj!

Teď by se slušelo prohodit něco ve smyslu „Jsem zpět!...“, a potichu kamsi za sebe zamumlat „...alespoň v to doufám!“.  Každopádně! Dost bylo recenzních článků, které byly tím jediným, co můj blog v poslední době zdobilo. Nastal vážně ten nejvyšší čas, ba nejvyšší - je téměř deset minut po dvanácté na to, aby přišla řeč na něco jiného, než jsou právě samé recenze. 

Ti z vás, kteří sledují můj "bookstagram" pravděpodobně zaznamenali, co jsem dostala k Vánocům a pokud ne, určitě jste si na mém instagramu všimli, k čemu se od minulého roku navracím. A že jste si toho náhodou nevšimli? 

K Vánocům jsem dostala černočerný a hlavně nelinkovaný blok netypického tvaru. Respektive, asi jako většina z vás jsem zvyklá na obyčejné formáty (jako je třeba A4, A5...) a tento bloček je krapet formátově jiný. Je nižší a širší.  Pokud by se vám čirou náhodou zalíbil natolik, nakolik se zalíbil mně, vsadím se o co chcete, že ho najdete ve "známém" obchodě Tiger. Samozřejmě, že tam najdete i jiné bločky a sešity, ale na tom, co mám, se mi strašně zamlouvala právě ta kroužková vazba, která je ke kreslení i malování dle mého názoru zkrátka perfektní. Díky ní můžete blok ohnout alias otevřít, jak potřebujete, a vazbu to vlastně nezničí. A co že to má zvláštní formát, to už je maličkost, no ne?



A kromě tohoto černého bloku jsem dostala pár technických černých per, po kterých jsem v posledních několika měsících pokukovala. Určitě vám o nich v nedaleké budoucnosti sepíšu článek, jejich výběr mi dal totiž tak trošku zabrat. Člověk by si v tom nepřeberném množství vlastně málem nevybral!

A k čemu že se to tedy vracím? Jasně že ke kreslení a malování, však vy to víte! Všechno, o co se při své tvorbě pokouším, je svým způsobem metoda pokusu a omylu. Od samotného papíru až po barvy, pastelky i technická pera. Téměř vždy, když mě popadne tvořivá nálada, kreslím/maluji podle předlohy. Jako třeba tyhle kaktusy, které jsou prvním obrázkem v mém kreslícím bloku. Našla jsem na ně na YouTube návod, podle kterého jsem je malovala krůček po krůčku.  A to doslova. 

Krok
po kroku...
až do finální verze...

Prostě kaktusy

Zkoušíte kreslit anebo malovat? Tvoříte rádi? 
A kde se inspirujete?

Mohlo by se vám líbit

8 komentářů

  1. Máš to krásné. Já nedávno hodně kreslila a malovala k talentovkám, takže se mi teď nějak nechce😅. No a s inspirací jsem na tom bledě. Prostě se podívám a vím, že toto zvládnu nakreslit. To byl obvzlášť problém, když jsem prostě musela a nevěděla co. Prostě se do toho nenutím a inspirace přijde sama. 😄

    OdpovědětVymazat
  2. Tvoje kaktusy jsou vážně povedené. Je vidět, že kreslit opravdu umíš. :) Budu se těšit, až zas něco vytvoříš. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Krásně maluješ! :-) Kaktusy mám taky moc ráda a několik jich doma máme. :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Na tvoření nemám bohužel vlohy :-)
    Ale tvoje tvorba je nádherná...

    A kromě krásných kaktusů v květináčích i na obrázku, Ti musím pochválit nový vzhled blogu!
    Je parádní!... Moc se mi líbí. Také uvažuji (a chci) o změně, ale zatím mě nezaujala, žádná šablona a sama si ji vytvořit nedokážu (se domnívám!).

    OdpovědětVymazat
  5. Krásně kreslíš! Já jsem na tohle celkem kopýtko, ale vybarvování antistresových omalovánek naprosto miluju :)
    Měj se hezky ♥

    OdpovědětVymazat
  6. Si naozaj šikovná, tá maľba je krásna, to prepojenie farieb, páči sa mi to. A kaktusy zbožňujem ^^

    OdpovědětVymazat
  7. Skvělý článek a vítej zpět :D Mě se tenhle článek jako náhled mezi tvé vánoční dárky líbil a hlavně krásně kreslíš :)

    OdpovědětVymazat
  8. Až budeme mít konečně domeček hotový, budu mít celé jedno okno zdobené kaktusy! Miluji je a závidím Tvé umění. :)

    OdpovědětVymazat

Spolupracuji

Nejlepší knihy, žebříček knih ČBDB.cz

Flickr Images

Back to Top