Co mě zaujalo ... aneb Knižní novinky za Únor 2018

10:29


Ahoj bookholíci!

lednovými novinkami přicházím maličko později, ale i tak jsem jich pro vás několik našla a vsadím botu, že mezi nimi najdete novinku, po které bez debat sáhnete. Jdeme na ně?

Jako první tu mám očekávanou novinku amerického spisovatele, kterou jistojistě potěším všechny fanoušky Roberta Langdona. A pokud jste si nevšimli reklam, které poslední Brownovu knihu doprovází, mám pro vás dobrou zprávu. Už teď najdete Počátek v knihkupectví.


Robert Langdon, harvardský profesor symbologie a náboženské ikonologie, přijede do ultramoderního Guggenheimova muzea v Bilbau, aby se zde zúčastnil významného oznámení – odhalení objevu, který „navždy změní tvář vědy“. Pořadatelem společenského večera je čtyřicetiletý miliardář a futurista Edmond Kirsch, jenž se díky svým oslnivým supermoderním vynálezům a odvážným předpovědím stal celosvětově uznávanou osobností. Kirsch, který před dvěma desetiletími patřil k prvním Langdonovým studentům na Harvardu, se chystá zveřejnit přelomový vědecký objev… který zodpoví dvě ze základních otázek lidské existence.



Další novinka je uvařená v nakladatelství YOLI a je mladší "sestřičkou" Lásky v prachu hvězd, kterou napsala australská spisovatelka Krystal Sutherland. Fialovou obálku zdobí jeden z nejdelších názvů, které jsem kdy viděla. Posuďte sami... Skoro úplný seznam těch nejhorších nočních můr. Bojíte se? Máte z něčeho strach? V tomto novém románu pro mládež se mu totiž podíváme na kloub!


Sedmnáctiletá Ester nežije zrovna v ukázkové rodině. Solarovi jsou totiž pronásledování Velkým strachem – její otec už šest let nevyšel ze sklepa, matka se chorobně obává smůly a bratr nedokáže žít bez světla. Sama Ester zatím svůj Velký strach nenašla, i když si pilně píše seznam všeho, co by se jím mohlo stát. A pak jednou potká Jonaha, mladíka s filmařskými ambicemi. Společně začnou proti Esteřinu strachu bojovat. Proti všem z padesáti známých. Jeden týden, jeden strach, jedno video. Společně vyzvou samotnou Smrt, aby zlomili prokletí na rodině Solarů.




Také vám přijde,  že retellingy v posledních několika málo letech ožívají? Sněhurka, Popelka, Kráska a Zvíře... Další pohádkový retelling na sebe nenechal dlouho čekat a nakladatelství CooBoo se vytasilo s fantasy s názvem Na lovu Román, který má být opět na motivy Krásky a Zvířete. Ruku nahoru, kdo si ho nenechá ujít? Obálku má parádní, tak snad i příběh bude takový!


Kráska zná tajemný les lépe než kdokoli jiný. Cítí ho ve své krvi. I když vyrostla mezi šlechtici daleko od lesa, ví, že temný hvozd skrývá tajemství, která dokáže odhalit jen pravý lovec. Když její otec přijde o všechno jmění a Yeva se musí společně se sestrami odstěhovat pryč z města, uleví se jí. Uprostřed divočiny se nemusí přetvařovat a usmívat se na bohaté dámy – nebo se vdát za bohatého šlechtice…. Ale ve chvíli, kdy v lesích zmizí při lovu její otec, nemá Yeva na vybranou – musí ho najít. A jediná cesta vede po stopách stvoření, které se otec snažil ulovit. Přes varování sester se vydává do lesa a stopuje Zvíře až do jeho království – zakletého údolí, zničeného zámku a světa plného stvoření, o kterých slyšela pouze v pohádkách. Do světa, který ji může zničit, nebo spasit.


Minulý rok jsem se naučila minimálně jedno nové slovo (samozřejmě, že jich bylo víc...ale!), to jediné naučené slovo bylo Hygge. Hygge, které vyslovuje snad naprosto každý člověk jinak. Ale to nevadí! Kniha sklízela mnoho úspěchů, a proto nám v únoru vychází od stejného autora, dánského sympaťáka, nový kousek Lykke

V knize Lykke – Tajemství nejšťastnějších lidí na světě definuje Meik šest stěžejních faktorů, které vysvětlují valnou většinu rozdílů ve štěstí na světě, a to pospolitost, peníze, zdraví, svobodu, důvěru a laskavost. Zkoumá, jaké kroky můžeme podniknout, abychom vedli šťastnější život a mnoho dalšího!


Když opustíme fantasy, životní styl i detektivky... Máte rádi psychologické thrillery? Ursula Poznanski není v knižním světě žádné neznámé jméno a její thriller, na kterém spolupracovala společně s Arno Strobelem, vám dozajista nedá spát. Věříte? No, já bych tedy ROZHODNĚ nikomu nevěřila

V Joannině domě náhle stojí cizinec. Tvrdí, že je její životní partner. Ale ona ho dosud nikdy neviděla. Erik se večer vrací domů ke své Joanně. Ale ona ho nepoznává. Myslí si, že se k ní ten cizí muž vloupal. V době nejsou žádné jeho věci. Žena. Muž. Čím víc se pokoušejí situaci pochopit, tím je zamotanější. Někdo tu hraje děsivou hru. Hru, která se brzy projeví jako smrtelně nebezpečná pro oba…


Jistojistě si pamatujete všemi opěvované Volání netvora - příběh o malém klukovi, který se postavil svému největšímu strachu. Možná si vzpomenete i na knihu pro "mládež"  My ostatní tu prostě žijem a román Něco víc (který, jen tak mimochodem, zaujme už pouhopouhou obálkou). Jejich autorem není nikdo jiný než americký spisovatel Patrick Ness, a právě jemu v únoru vychází další román s názvem Nejdelší den Adama T. 

Adam Thorn právě prožívá nejhorší a nejdivočejší den svého života. Ve vztazích to skřípe, v práci se mu víc než nedaří, a vrcholem všeho je konflikt s otcem. Otec farář, on teenager a gay, který oběma převrátí život vzhůru nohama. Adamův den je plný konfliktů, útěků a vysvětlování. Den plný sexu, lásky i zlomených srdcí. Ale možná, opravdu jen možná, i špetky naděje... Prožijte s Adamem naplno jeho bouřlivé vztahy a najděte uvnitř, stejně jako on, sílu objevit pravdu sami o sobě

Co na ně říkáte? 
Zaujala vás některá z únorových novinek?

Mohlo by se vám líbit

9 komentářů

  1. Na lovu už mě zaujalo před pár dny. O Cizinci jsem se dozvěděla až teď od tebe, ale vypadá skvěle! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem ráda, že jsem přišla s něčím novým! :)

      Vymazat
  2. Knihu Na lovu mi přítel objednal k Valentýnu, tak snad už brzy dorazí :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě mi napiš, jak se ti líbila! Prozatím jsem na ni slyšela chválu :)

      Vymazat
  3. Na lovu i Cizince už mám doma, tak snad se k nim brzy dostanu. Bych potřebovala umět číst rychleji :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teď jsi to vystihla přesně. Nevadilo by mi být rychločtenářem :D

      Vymazat
  4. na Cizince jsem narazila az dnes nahodou, uvidela jsem jmeno Poznanski a uz to musim proste precist :-D

    OdpovědětVymazat
  5. Skoro úplný seznam těch nejhorších nočních můr jsem četla a je skutečně skvělý :) V plánu mám i Na lovu a co jsem tak četla, má dobré ohlasy :)

    OdpovědětVymazat

Spolupracuji

Nejlepší knihy, žebříček knih ČBDB.cz

Flickr Images

Back to Top