Měla by sis s někým promluvit!

8:30

Pamatujete si na pohádku Princezna koloběžka s Dádou Patrasovou v hlavní roli? Oblečená, neoblečená...  Dnes pro vás mám podobné knižní a neknižní tipy. Abychom si rozuměli, oba dva dnešní tipy jsou knižní, avšak ne tak zcela běžné!

Co tu kvete? 

No přeci Originální průvodce přírodou!

Co takhle jeden velmi, ale vážně velmi netypický tip na knihu? A možná vás překvapí, není to tip na pohádku, není to tip na román, ani thriller či fantasy. Dneska zabrouzdáme do vod naučné literatury. Teď se možná někteří z vás mírně oklepali, ale hned vás zarazím. Nebojte! Tenhle originální průvodce přírodou Co tu kvete? By bylo hřích nezmínit!


Oblíbenost se mu nezapře

Průvodce u nás už několikrát vyšel a upřímně se nedivím, proč se těší takové oblibě. Jakožto naprostý laik, co se týče květin a rostlin, jsem z něj naprosto nadšená.

Aplikace vám nenahradí zážitek

A než někoho napadne prohlásit, že mu na rozeznávání stačí kdejaká aplikace v telefonu, není nad tištěnou formu. V průvodci naleznete nádherné ilustrace kvetoucích rostlin, které mají velmi lehký určovací klíč. O rostlině vlastně nemusíte vědět zhola nic, víceméně vám perfektně postačí znát barvu jejího květu.

Za mě skvělý pomocník při určování rostlin, ale hlavně také skvost díky svým přenádherným barevným ilustracím, ty rozhodně jen tak někde nenajdete!


+ čtecí update


Měla by sis s někým promluvit

Slyšeli jste někdy o pojmu duševní zdraví? Protože i to je nedílnou součástí našeho zdraví a měli bychom o něj dbát a pečovat o něj. Však ho máme také jen jedno. A věděli jste, že Měla by sis s někým promluvit bylo v loňském roce v zahraničí velkým hitem?

Klenot na poli odbornější literatury

Přednedávnem vyšel celosvětový hit, který byl mimochodem i oceněný, i u nás, v nakladatelství Pragma. Tento, nebojím se říct, klenot na poli odbornější literatury lomeno beletrie lomeno osobního rozvoje a lomeno biografie poodkrývá důležitost psychoterapeutické péče, a to hned z obou stran.

Křehké lidské zdraví

Díky Lori Gottliebové si nejeden uvědomí, které věci jsou v životě skutečně důležité a jak je vlastně lidské zdraví křehké. Právě jsem zhruba v polovině a už teď vám garantuju, že o Měla by sis s někým promluvit ode mě rozhodně ještě uslyšíte! Je to jednoduše bravurní.





PS: oba kousky pak můžete sehnat v knihkupectví Luxor, a to rovnou se slevou



Mohlo by se vám líbit

0 komentářů

Spolupracuji

Nejlepší knihy, žebříček knih ČBDB.cz

Flickr Images

Back to Top