Neobyčejná přátelství v přírodě Emilia Dziubak

11:48


Neobyčejná přátelství v přírodě
Emilia Dziubak

***

Není pohádka jako pohádka.

A není dětská knížka jako dětská knížka. 


***

Neobyčejná přátelství v přírodě je bezesporu knížkou pro děti. Ba dokonce je na knížce uvedeno doporučení, že je vhodná pro děti od 4 let. A v čem je tato pohádka z nakladatelství Pikola zvláštní? Však se brzy dozvíte!

Hned v úvodu narážíme na malého kocoura Mourka, který je jakýmsi průvodcem v celé knížce a kterého také najdeme téměř na každé stránce. Právě Mourek hledá toho nejsprávnějšího, nejlepšího kamaráda, který by mu mohl stát po boku. Ale který kamarád ze všech možných živočichů je pro Mourka ten pravý


V tomto hledání nacházíme gró celé dětské knížky. Díky kocourovi Mourkovi se seznamujeme s různými živočichy, od mravenců, ptáků, ryb i hadů - po vlky, žraloky, ale i rostliny jako je například fíkovník či "masožravka", a spolu s Mourkem objevujeme kamarádství ze skutečného světa, o kterých se mnohým ani nezdálo. V čem si mohou být jednotliví živočichové prospěšní? Čím a jak si pomáhají? To vše se v Neobyčejných přátelství v přírodě dozvíte. 


Každá dvojstrana je věnována několika živočichům a jejich vztahu. Na každé stránce nalezneme obrázek konkrétních zvířátek, rostlin či hmyzu, a krátkou větu s informací, v čem spočívá jejich přátelství. Krátká informativní věta dává prostor rodičům, kteří mohou příběh konkrétních zvířátek rozvést a na základě své představivosti vymyslet příběh, který bude zároveň i edukativní, poučný.


O ilustracích se na jednu stranu není třeba zmiňovat, na druhou stranu bych je nerada opomněla. Ilustrace vytvořila polská ilustrátorka Emilia Dziubak, které už u nás nějaká ta dětská knížka vyšla, a proto autorka není na českém knižním 'pohádkovém" poli nováčkem. Neobyčejná přátelství v přírodě si díky svým nádherným ilustracím i svému obsahu, své myšlence, bezesporu zaslouží doporučení. A jestli a koho si najde Mourek za svého přítele, to si už budete muset zjistit sami!


                                                      
Neobyčejná přátelství v přírodě
Autor: Emilia Dziubak
Rok vydání: 2019
Nakladatelství: Pikola
Počet stran: 28
                                                      


A nezapomeňte sledovat 
Ať vám neuniknou skvělé knižní novinky!

Mohlo by se vám líbit

0 komentářů

Spolupracuji

Nejlepší knihy, žebříček knih ČBDB.cz

Flickr Images

Back to Top