Co mě zaujalo ... aneb Knižní novinky za Duben 2017

17:21

Krásný pátek přátelé!

Čas plyne jak voda a zrovna dnešek je (alespoň u nás v Praze) hodně uplakaný a prší tu o sto šest. Doufám, že si k nám to jaro už brzy najde cestu a už od nás neodejde. Zimy bylo přeci jen dost.


Ale abych se vrátila k tématu! Měsíc se s měsícem sešel a nezbývá mi nic jiného, než se vám ohlásit s dalším pravidelným článkem o horkých novinkách a tentokráte to budou novinky za duben! 

Co mě zaujalo? Jaké knížky bych si moc ráda přečetla?
Opět se jich několik našlo! 


***
Vůně jasmínu
Corina Bomannová
nakl. Knižní klub
předpokládané datum vydání: 12. dubna 2017 
Po těžké nehodě svého snoubence, který leží už řadu měsíců v kómatu, hledá nešťastná Melanie útěchu u své prababičky Hanny. Když stará žena pochopí, že si její vnučka nedokáže sama se zoufalou situací poradit, začne jí vyprávět svůj životní příběh a o ranách osudu, kterým musela čelit. Melanie se tak spolu s ní vydává na imaginární cestu do Vietnamu, poté do Berlína dvacátých let a nakonec do Paříže, přičemž si uvědomí, co je v životě a v lásce opravdu důležité.






***
Zázrak
Emma Donoghue
nakl. Knižní klub
předpokládané datum vydání: 23. dubna 2017 
Vynikající psychologický román od držitelky řady cen a autorky mezinárodní bestselleru Pokoj. Zdravotní sestra Lib Wrightová, profesionálka vycvičená samotnou Florence Nightingalovou, přijíždí v polovině 19. století na irský venkov, kde žije údajně zázračná jedenáctiletá dívka Anna. Už po čtyři měsíce nesnědla jediné sousto, a přitom se těší dobrému zdraví. Lib je pověřena lékařským výborem, aby odhalila domnělý podvod, zdá se však, že dívka nic nepředstírá. Je to skutečně zázrak? Anebo za tím stojí fanaticky zbožná rodina? Lib se s Annou velmi sblíží, a proto ji vyděsí, když se její stav začne náhle rapidně zhoršovat…





***
Lahodně s Ellou
Džusy a smoothies pro každý den
Ella Woodward
nakl. Omega
30 nových receptů v kapesním vydání od autorky bestselleru Lahodně s Ellou.Tato kniha je první ze série plánovaných knih chutných, výživných a superrychlých receptů v malém formátu. Ella miluje smoothies a džusy! V této knize shromáždila 30 zcela nových a unikátních receptů na výživné smoothies a úžasné džusy s použitím snadno dostupných surovin rostlinného původu, plných lahodných chutí.Jednoduché a rychlé – prostě ideální pro každodenní shon. Vychutnejte si borůvkovo-hruškový snídaňový koktejl, energií nabitý zelený sen nebo lahodný mátovo-kokosový shake.


***
Panicové
Diana Gabaldon
nakl. Omega
předpokládané datum vydání: 24. dubna 2017 
Jamie truchlí nad smrtí svého otce a navíc je vážně zraněn a v rukou Angličanů. Prchá s žoldáky a na francouzském venkově se setkává se svým starým přítelem Iana Murraym. Oba jsou ošetřeni a oba mají dobrý důvod, aby se nevraceli do Skotska. A oba jsou ještě panicové, i když měli spoustu možností, jak o něj přijít s dámami lehkých mravů.Ale Jamieho milostný život se zamotává a je také nebezpečný - když osud oba mladé muže dostane do služby židovského doktora Hasdiho, který je najme jako doprovod dvou drahocenných pokladů na cestě do Paříže. Jedním z nich je starý Torah a druhým lékařova krásná dcera Rebeka, jejíž sňatek je již domluvený. Oba – Jamie a Ian – jsou upozorněni, že jde o budoucí nevěstu, ale určitě by byli mnohem opatrnější, kdyby měli tušení, pro koho opravdu pracují.

***
Nejchladnější dívka ve městě chladu
Holly Black
nakl. Omega
Tana žije ve světě, kde existují tajemná Města chladu. Jsou obehnaná vysokou zdí a slouží jako dekadentní a krvavá karanténa, kde nestvůry a lidé žijí jako predátoři a oběti. Problémem je, že jakmile projdete branami Města chladu, nikdy už se nemůžete vrátit zpět.Jednoho rána po naprosto obyčejném večírku se Tana probudí obklopena mrtvými těly. Kromě ní masakr přežil jen její protivně roztomilý ex-přítel, jehož život visí na vlásku kvůli infekci, a záhadný mladík, který skrývá strašlivé tajemství. Po počátečním šoku se Tana pustí do závodu s časem, aby je všechny zachránila. Napadne ji jen jediný způsob, jak toho dosáhnout – musí se vydat přímo do samotného Města chladu, plného nástrah a hrůzy.Nejchladnější dívka ve Městě chladu, román světově uznávané spisovatelky Holly Black, je originálním příběhem o hněvu a pomstě, o vině a strachu, o lásce a pohrdání.

***
Caraval
Stephanie Garberová
nakl. Egmont
předpokládané datum vydání: 19. dubna 2017 
Než vstoupíte do světa Caravalu, mějte na paměti, že je to jen hra.
Ať už jste o Caravalu slyšeli cokoli, určitě se to nevyrovná realitě. Je to víc než hra! Je to magie. Scarlett vždy toužila Caraval zažít a letos dostala pozvánku. Jenže vzápětí unese její sestru Tellu tajemný režisér celého představení. Není se čeho bát, Caraval je přece jen zdání. Ale co když ne? Ať už je to jakkoli, Caravalem musí Scarlett projít i se zlomeným srdcem a sestru rychle najít, než se spustí nebezpečný dominový efekt následků a navždy ji ztratí. 





***
Po zemi bloudím DÁL
Rae Carsonová
nakl. CooBoo
předpokládané datum vydání: 17. dubna 2017 
Lee Westfallová dokáže kolem sebe vycítit zlato. Zlaté žíly hluboko v zemi, malé valounky v proudu řeky. Díky tomu dokáže uživit svou rodinu i během třeskutých zim. Zlato pro ni znamená teplo, život a domov, dokud se neobjeví muž, který chce její dar zneužít pro sebe. Když ji připraví úplně o všechno, uteče Lee do Kalifornie. Kde jinde může dívka s magickými schopnostmi hledat útočiště, než ve městě, v němž bylo právě objeveno zlato?






Zaujaly vás některé z knižních dubnových novinek? 
Který kousek si chcete pořídit vy? :)

Mohlo by se vám líbit

24 komentářů

  1. Skvělý výběr :) Já určitě musím mít Caraval a Panicové :) Cizinka je totiž prostě skvělá a zajímá mě co dělal Jamie před ní :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsme na tom dost podobně :D Panicům zkrátka neodolám :D

      Vymazat
  2. Já chci určitě Nejchladnější dívku a Panicové, ale taky čekám na Třetí stříbrnou a podobně :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ke Třetí knize bych se ráda dostala, ale nejdřív musím začít prvním dílem :) V dubnu toho je opravdu hooodně :D

      Vymazat
  3. Tenhle měsíc vychází spousta skvělých knih. Nás dvě sice zaujalo něco trochu odlišného, ale to tak má být. Doufám, že se ke svým favoritům brzy dostaneš a budu se těšit na recenze :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. O tom to přeci je! Sto lidí, sto chutí! :) Hlavní je, že neustále vychází báječné knihy, avšak největší škoda je, že toho času zas tolik není! :)

      Vymazat
  4. Páni, u vás vychádzajú vážne krásne knihy :) Tie prvé dve by som ihneď brala, potom ma ešte zaujala kniha Po zemi bloudím DÁL a aj Caraval na ktorý bude určite recenzia úplne všade a mňa na tú knihu určite niekto naláka :D Naozaj parádne kúsky, je si z čoho vyberať ;) Maj sa krásne a prajem pekný víkend, hádam nebude veľmi upršaný :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám pocit, že každý měsíc vychází kupa knížek, které si nutně potřebuji přečíst, ale nějak to všechno zkrátka nestíhám! :) A víkend naštěstí! až tak moc upršený nebyl :)

      Vymazat
  5. Zase várka zajímavých knih... Já bych rozhodně chtěla knihu Panicové. Cizinka se mi moc líbila a tak by mě život Jamieho hodně zajímal. Ale ani ostatní knihy nevypadají špatně. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Knížku od Gabaldon si určitě nenechám ujít :D Škoda jen, že bude tak kraťounká! :)

      Vymazat
  6. Aha - Vůni jasmínu jsem při svém hledání úplně vypustila.. Takže ta jde taky na seznam :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že tě knížka zaujala! :) Mám v plánu si ji přečíst :) Tak snad se nám bude líbit :)

      Vymazat
  7. Caraval je naprosto skvělý! Už jsem ho stihla přečíst v originále a můžu jen a jen doporučit :) Taky se moc těším na Po zemi bloudím dál.
    Marky (Books are my life...)

    OdpovědětVymazat
  8. Všechny knížky vypadají skvěle. Já miluju čtení a určitě bych si nějakou moc ráda přečetla :)http://mynewlucyblog.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  9. Zajímavé knihy. Já se nejvíc těším na Panice. Dianě Gabaldon se jednoduše nedá odolat :)

    OdpovědětVymazat
  10. Z Tvého výběru mě zaujal Zázrak, Džusy a smoothie by mi měly přijít, na ty se těším :-) Panicové??? Cože? Diana píše z pohledu Jamieho? Néééé, tak to fakt číst nebudu :D Já jsem ho nesnášela, nesnáším ho doteď :D:D

    OdpovědětVymazat
  11. Úžasný váběr, to i já bych si vybrala, jsem zvědavá jaké budou :))

    OdpovědětVymazat
  12. Vůně jasmínu vypadá dobře a Lahodně s Ellou mě trochu zklamalo, čekala jsem uvnitř větší pecky, nicméně i tak je kniha hezká a její recepty určitě využiju :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, no tak to jsem ráda, že s tou Ellou jsme na tom dost podobně. Také jsem asi čekala něco víc, ale nemůžu říct, že se mi nelíbí. Je pěkná, recepty,jak říkáš využiji, to jo...ale občas ty suroviny...kde na ně má chudý studentík vzít, že :D

      Vymazat

Spolupracuji

Nejlepší knihy, žebříček knih ČBDB.cz

Flickr Images

Back to Top