Knižní úlovky aneb Recenzní výtisk (3)

19:03


Přeji všem krásný a hlavně zasloužený pátek!

Nevím jak vy, ale já jsem si tenhle týden připadala jako v jednom kole, a tak se na víkend těším jako blecha (a i to mi přijde jako slabé slovo). Celý týden jsem se domů vracela až kolem šesté či sedmé večer a málem jsem si nestihla skočit na poštu pro svůj nový knižní balíček, který mi zaslalo internetové knihkupectví MegaKnihy.cz a na který jsem se strašně těšila! 
Co bych ale samozřejmě pro knihy neudělala, a tak jsem se těsně před zavřením místní malé pošty vřítila k přepážce a tadá! Bára to stihla doslova za minutu dvanáct! (ne zas tak úplně doslova, bylo samozřejmě šest večer, ale i tak)!


A co mě v balíku čekalo?



Tak toto je ONA! Na Život po tobě jsem se těšila už od chvíle, kdy jsem zjistila, že Jojo Moyesová tuto knížku sepsala. Jde o pokračování slavného, teď už tedy prvního, dílu s názvem Než jsem tě poznala, který má (podle mého) zcela zaslouženě nálepku světového bestselleru. Britská spisovatelka Jojo Moyesová patří mezi mé nejoblíbenější autory, a tak jsem opravdu strašně ráda, že mi do sbírky přibyla tato knižní kráska, na kterou se už ohromně těším! Samozřejmě, že nesmím opomenout krásnou záložku, která mi přišla společně s knížkou. Věčně věků trpím nedostatkem záložek, ty jsou zkrátka u mě nedostatkovým zbožím, proto... Nechť mi tato zůstane po co nejdelší dobu věrným společníkem!

***
Kdybyste ztratili někoho, koho jste moc milovali, jak moc by to změnilo váš pohled na svět? V pokračování světového bestselleru Jojo Moyesové Než jsem tě poznala najdeme Louisu Clarkovou v přesně takové situaci. Po intenzivním půlročním vztahu s ochrnutým Willem Traynorem, který se rozhodl ukončit svůj život asistovanou sebevraždou, zůstává Louisa sama, zmítána smutkem a výčitkami svědomí. Po vážném úrazu se navíc musí vrátit domů k rodičům. Jako by byla najednou zpátky na začátku cesty – život po Willově smrti totiž znamená učit se leccos znovu, stavět na nových základech. Záchranář Sam Fielding, pro něhož je kontakt se smrtí každodenní náplní práce, by snad mohl být právě tím, kdo Louise pomůže se zase vrátit do života, jenomže pak se z Willovy minulosti nečekaně jako uragán vynoří Lily – jeho šestnáctiletá nezvladatelná dcera. A všechno je rázem jinak…
Četli jste už tento nový román nebo se na něj chystáte? Zajímá vás jak bude pokračovat život Lou bez Willa? Mě tedy rozhodně ano! 

Mohlo by se vám líbit

20 komentářů

  1. Krásná kniha a tichá závist :-)) Těším se na recenzi :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hrozně moc se na ní těším. Nedávno jsem začala znovu číst Než jsem tě poznala, abych si celý děj připomněla a hned po dočtení se vrhnu na tuhle krasotinku :)

      Vymazat
  2. Knížku si užij a budu se moc těšit na recenzi. Já se upřímně přiznám, že mě to vůbec neláká a že bych uvítala, kdyby to prvním dílem začalo a skončilo. Ale třeba mi Tvoje recenze ten názor trochu upraví, uvidíme :) Měj se hezky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mockrát děkuju! :) Abych se přiznala, byla jsem smířená s tím, že to prvním dílem končí, ale když už se vydal tenhle druhý, prostě mi to nedá a musím pokračovat :)

      Vymazat
  3. Krásná kniha :-) Sice jsem ji nečetla, ale mám ji vyhlídnutou pro maminku k vánocům, které se "Než jsme tě poznala" moc líbila, tak jí snad druhý díl potěší.. :))

    OdpovědětVymazat
  4. Jojo jsem zatím ještě nečetla, ale chystám se na ni. Ať se kniha líbí a těším se na recenzi :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo rozhodně doporučuji! :) Píše příjemné oddechovky, které za přečtení určitě stojí! :)

      Vymazat
  5. I když jsem říkala po přečtení "Než jsem tě poznala" že tuto knihu nejspíš číst nebudu, tak má zvědavost je silnější a asi se po ní nakonec podívám :-) Tobě přeju hezké čtení :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mockrát děkuju! Já jsem zprvu myslela, že to prvním dílem prostě končilo, ale když jsem zjistila, že bude i tahle knížka, věděla jsem, že si ji přečtu :)

      Vymazat
  6. Spisovatelku moc nemusím, takže se do knihy pravděpodobně nepustím :( Ale ty si ji užij :) Snad to není jen způsob jak vydělat víc peněz a bude skutečně dobrá :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju! Doufám, že mě Jojo touto knížkou nezklame :)

      Vymazat
  7. Na knihu mám spadeno už hodně dlouho, těším se na Tvou recenzi a přeji krásné čtení. :)

    Anita z Gingerani

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mockrát děkuju! :) Já se zas budu těšit na tu tvou! :)

      Vymazat
  8. Krásná knížka, já se nedostala ani k prvnímu dílu :D :P

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je velká škoda! Než jsem tě poznala rozhodně všema dvaceti doporučuju! :)

      Vymazat
  9. Tak to je parádní přírůstek :) To se bude číst jedna radost :) Těším se na recenzi :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Už jsem ji rozečetla a jsem strašně zvědavá, jaká bude :)

      Vymazat
  10. Na romanticke knihy nejsem, ale Jojo ma krasne obalky, to se musi nechat... :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To já zas romantiku můžu :) a máš pravdu. Obálky od Jojo jsou opravdu krásné :)

      Vymazat

Spolupracuji

Nejlepší knihy, žebříček knih ČBDB.cz

Flickr Images

Back to Top