Když hraješ hru o trůny, vyhraješ, nebo zemřeš – Cersei Lannister

20:19

Přeji krásné pondělí, přátelé!


Dnešek bude ve znamení HBO. A ano. Vyvolení už tuší. Ba dokonce už ví. Právě dnes v noci, u nás hodně časně ráno,  se nám (konečně!) otevřel svět do země, "kde léta trvají desítky roků a zimy se mohou protáhnout na celý lidský život."  O čem jiném by měla být řeč, než o seriálu Game of Thrones.

Dnešním dnem započala už - a pro některé teprve - sedmá řada tohoto seriálu.  Vy, kteří nevíte, co je Game of Thrones zač, vězte, že o mnoho přicházíte. V tomto kultovním seriálu na motivy knižní série Písně ledu a ohně od amerického spisovatele s velkým S George Raymonda Richarda Martina se snoubí obrovský středověký svět Západozemí a Východozemí, ve kterém mezi sebou bojuje ať král či královna se zločinci, vrahy či svými příbuznými o moc nad vším a všemi. 


Celý seriál je od svého začátku protkaný nej(h)různějšími intrikami, válkami, magickými stvořeními jako jsou draci a bílí chodci, kteří neváhají zabít vše živé, a v neposlední řadě tu najdete vyšperkované charaktery, na které zkrátka nikdy nezapomenete a u kterých si nemůžete být jisti, jestli vám v následující minutě před očima nezemřou. Všehovšudy se totiž v celém seriálu objevilo téměř 150 966 mrtvých. A na takto obrovské číslo přišel fanoušek, který si dal tu práci a všech 150 966 mrtvých dal do 21 minutového videa, na které se můžete podívat zde. (Avšak nezapomeňte! Video obsahuje spoilery!)

Každá postava je zkrátka jedinečná a buď ji budete milovat, nebo nenávidět. Nic mezitím není možné.  Sama vám klidně prozradím, že mezi mé oblíbence patří například (jak jinak) Deanerys, John Snow či Petyr Baeliš, ó ano, i ten již nějaký ten pátek patří mezi ně, přestože je vychytralý, tři kroky napřed a hlavně úlisný jak úhoř. Ale ať už daná postava patří mezi mé oblíbence či nikoliv, jsem zvědavá, kam se kdo dostane, kdo se s kým střetně a hlavně, o koho v sedmé sérii přijdeme. 

Ten, kdo seriál neokusil, neví, o co přichází. Avšak ti, kteří ho zkusili, netrpělivě vyhlíželi datum 16/17. 7. 2017, premiéru prvního dílu sedmé řady. Ano, vyhlíželi dnešek, na který jsem se sama ohromně těšila a kterého jsme se všichni konečně dočkali!



 Patříte mezi GOT fanoušky? 


Kdo je vaše nejoblíbenější postava a koho naopak nesnášíte?



Mohlo by se vám líbit

11 komentářů

  1. Musím se přiznat, že jsem z GOT ještě neviděla ani jeden díl... :)) Nějak jsem se pořád nerozhodla, jestli by se mi líbil, nebo ne. Když ale vidím, jak o něm zanícené píšeš, možná se na něj přece jenom zaměřím. :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. GoT je naprostá bomba! :) Určitě se na něj ve volné chvíli mrkni :) Minimálně za tu zkoušku rozhodně stojí :)

      Vymazat
  2. Já si říkám, jestli bude lepší začít knihou nebo seriálem :-) Díky tloušťkám jednotlivých knih to bude trvat delší dobu, no.. Každopádně ač donedávna šlo toto šílenství mimo mě, tak nad touto sérií začínám uvažovat :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě se do ní pusť. Já začala seriálem, který z knih vychází, ale ne všechno je stejně jako v knihách. Takže za mě obojí :)

      Vymazat
  3. Ano jsem! Teda úplně původně a prvotně ne z vlastní vůle, ale z donucení ze strany od přítele ;) "Prý, že mi něco pustí, že se mi to bude líbit..." A měl víceméně pravdu, jakmile opadl prvotní šok, seriál jsem si zamilovala.. :-) Mojí oblíbenkyní je taky Deanerys, ale teda "Malíček" mě teda dost překvapil :-D A ona taková Sansa, má taky něco do sebe (nerada bych se mýlila,a le myslím, že je to neoblíbenější postava právě přítele)... :-)
    A těžko řísct koho nesnáším dříve to byl Lord Varys, ale myslím že postupem času a díky více dílů je to Ramsay Bolton!
    Ještě jsem. ten včerejší díl neviděla, ale jinak mám za sebou všech šest sérií a dokonce jsem četla i první knihu. U bouře mečů jsem to někde v 1/4 zaklapla a vzdala :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Oprava: "U střetu králů" - jsem čtení vzdala

      Vymazat
    2. Já po prvním seriálovém díle čekala více bílých chodců :D. Ale seriál jsem si zamilovala a pravidelně se na něj s přítelem díváme. Dokonce bych řekla, že to je takový náš společný rituál :D.

      A k oblíbeným postavám...jasně, že mezi ně patří jak Sansa tak i Arya :D a "Týra", na něj nesmím zapomenout :D. No a ten Maliček...je to prostě Malíček, co víc dodat :D.

      A Ramsay je bastard s velkým B, o tom žádná. Potkat bych se s ním rozhodně nechtěla.

      Vymazat
    3. Jo a myslela jsem Aryu ne Sansu (asi jsem si před sedmičkou měla oživit minulé díly a postavy)...
      Jo a už jsem S07E01 viděla a .... No Krutopřísný! :-D

      Vymazat
    4. No, já abych byla upřímná, tak z posledních dílů zatím moc nadšená nejsem :(

      Vymazat
  4. Skvělý článek :) Patřím mezi GoT nadšence :) Ale držím se pravidla nejdříve kniha, pak seriál, takže mám zpoždění :) Po dočtení Tance s draky se chystám na pátou řadu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky! :) Podle tvého pravidla se také většinou řídím, ale GoT je výjimka, která potvrzuje pravidlo :D

      Vymazat

Spolupracuji

Nejlepší knihy, žebříček knih ČBDB.cz

Flickr Images

Back to Top