Knižní úlovky aneb Levné knihy číslo 4

18:04

Krásný víkend!

Už jsme téměř v polovině ledna a poslušně hlásím, že budu mít (snad příští týden v úterý) všechny zkoušky hotové. Už jen tři a pro tento semestr se se zkouškami rozloučím! A když říkám jen tři, jsem neskutečně šťastná, protože mě jich na začátku zkouškového čekalo celých čtrnáct, a tak jsem celý prosinec a převážně celý leden blog HODNĚ zanedbávala. Ale, jak jsem říkala...blížím se do finiše! A doufám, že se nám všem (nebo alespoň těm, kteří jsou stále kdekoliv na školách) vše podaří a že všichni úspěšně vkročíme do dalšího semestru s čistým štítem!

Chtěla jsem si zvýšit motivaci k učení a složení zkoušek, a tak jsem si řekla, že když se mi ten den podaří nějaké zkoušky splnit, stavím se v mých oblíbených Levných knihách. Vešla jsem do LK a překvapilo mě, jaké jsem našla parádní kousky! Nevím odkud, ale v obchůdku měli opravdu ohromné množství cizojazyčné literatury (převážně tedy anglické). A neměli tam takové ty anglické "no name" knížky, které jsou více neznámé než známé, naopak tam měli opravdu skvělý a hlavně velký výběr od detektivek po fantasy, romantiku či odbornou literaturu. A tak jsem neodolala a nějaké si zkrátka pořídila!

Jako první bych začala knížkou od známé autorky Cecilie Ahern, která napsala román PS: Miluju tě a nebo třeba román S láskou Rosie (tuto knížku si chci už OPRAVDU letošní rok přečíst!). V LK jsem od této autorky objevila knížku s názvem How to Fall in Love - v českém překladu Jak najít lásku. Už jsem do ní nahlédla a pár stránek přečetla, a proto si troufám tvrdit, že není složitá ani na čtení ani na překlad. Od How to Fall in Love čekám romantickou oddechovku, tak se mi snad bude líbit! (A její cena? neuvěřitelných 79 kaček!)



Druhou knížku tu mám od známé autorky Jodi Picoult. Autorku znáte (znáte, že jo?) díky románu Vypravěčka, který jsem nějakou dobu vídala snad na každém kroku a na který se OPĚT v letošním roce chystám! Jodi Picoult můžete také znát díky jejímu románu Je to i můj život. Ten byl poněkud dlouhou dobu vyprodaný a až ke konci roku 2016 znovu vyšel v nakladatelství Ikar, takže pokud ho doma nemáte a sháněli jste se po něm, honem pro něj! A co jsem si od této autorky pořídila? Román s názvem Picture Perfect. (A opět, na kolik mě Jodi přišla? Na 99 Korun :))



Jako třetí mám (podle mého) skvost, na který jsem hrdá, a doufám, že ho svou angličtinou dokážu přelouskat. Román napsala americká autorka Harper Lee. Tu můžete znát díky knize Jako zabít ptáčka, která v originále vyšla už roku 1960 a u nás se dočkala překladu již v roce 1964. Na román se (jak jinak) v letošním roce chystám a ráda bych na něj navázala pokračováním alias knihou, kterou jsem ukořistila právě v LK a na kterou jsem, jak jsem řekla, náležitě hrdá. 



Kniha s názvem Go Set a Watchman byla v originále vydaná až v roce 2015 (český název tohoto románu je Postav hlídku a byl u nás vydaný v roce 2016). Zajímavé na této knize je to, že byla vlastně napsána ještě před prvním dílem a odehrává se dvacet let po něm. Všeobecně se doporučuje začít prvním dílem alias druhou napsanou knihou a pokračovat druhým dílem alias dříve napsanou knihou. No, snad jsem vám moc nezamotala hlavu! 

Ještě bych nerada opomněla vazbu knihy, která se mi strašně líbí. Je známé, že pevná vazba je u anglických knih jednou tak dražší než paperback a já bych si ji tak se svým rozpočtem sotva mohla dovolit. Její cena se pohybuje okolo šestnácti liber a já jsem ji pořídila za neskutečných 99 korun, a tak skáču pět metrů vysoko!

Všem, kteří přemýšlí, že si sem tam přečtou nějakou knížku v angličtině, rozhodně doporučuji navštívit LK, ve kterých je teď spousta anglické literatury  a snad každý člověk si tu najde TU pravou knihu a vůbec ho její částka nezrujnuje! 


Byli jste někdy v poslední době nakupovat v Levných knihách? Pořídili jste si nějaký pěkný kousek? Určitě mi dejte vědět! Inspirace ke čtení se vždycky hodí! :)



Mohlo by se vám líbit

16 komentářů

  1. Hezké úlovky :-) A máš můj obdiv, já bych v angličtině nepřečetla teda žádnou knihu :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Ať se tedy úlovky líbí a hlavně ať máš brzy všechny zkoušky úspěšně za sebou ! :-)

    OdpovědětVymazat
  3. To koukám, co mají v Levných knihách za zajímavé novinky. Asi tam budu muset někoho vyslat, když se tam sama nedostanu.:)

    OdpovědětVymazat
  4. Moc pěkný článek, jak tyhle krásky vidím, asi se taky budu brzy muset vydat na lov :D jinak držím palce na zbývající zkoušky, mě už naštěstí čeká jen jedna, tak doufám že to obě s přehledem zvládneme.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rozhodně se do LK vydej, mají pěkný výběr (tedy alespoň tam, kde jsem byla já) :)

      Vymazat
  5. Parádní knížky, taky bych si ráda něco přečetla v angličtině, ale vzhledem k mým schopnostem by to bylo tak na deset let. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No hele, za zkoušku nic nedáš...a navíc...za chvilku se do toho dostaneš a pak to půjde skoro...skoro samo :) (teda aspoň tak to je u mě)

      Vymazat
  6. V Levných knihách jsem byla asi před dvěma týdny, ale tyhle knihy jsem tam bohužel neviděla :( Ale konečně jsem si pořídila Obraz Doriana Greye :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé! Toho jsem si pořídila nedávno! Tak dlouho jsem kolem něj chodila, až jsem zkrátka neodolala :)

      Vymazat
  7. Jak psala Šárka, krásné obálky, ale knihy vůbec neznám, jsem zvědavá, jak se ti budou líbit. Pěkné čtení ! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mockrát děkuju! :) Sama jsem na ně zvědavá :D, doma se mi totiž vytvořily pěkné hromádky knih :D

      Vymazat

Spolupracuji

Nejlepší knihy, žebříček knih ČBDB.cz

Flickr Images

Back to Top