Knižní úlovky aneb (Ne)Šťastný návrat domů

10:58

Dnes to bude jen takový kraťoučký článeček o mém drobném knižním úlovku.

Už delší dobu jsem měla v hledáčku knihu s názvem Ross Poldark - Návrat domů od Winstona Grahama, ale tak nějak jsem se prostě dost nerozhoupala k tomu si novou knížku pořídit. Přeci jen - doma se mi trošičku, ale opravdu jen trošičku knížky kupí, jak je nestíhám číst, a nechtěla jsem přispívat další "špetkou" do mlýna. 

Každopádně. 

Nedávno jsem znovu projížděla webové stránky databáze knih, a na co jsem nenarazila. Jedna holčina ji tam prodávala za (alespoň pro mě) rozumný peníz. Nakonec ani má peněženka tolik neplakala, takže jsme byly obě dvě spokojené!

A o čem by knížka měla být? 

Na konci 18. století -  po dlouhých bojích během Americké revoluce - se vrací Ross Poldark do rodného Cornwallu v Anglii, kde na něj čekají nemilá překvapení. Jeho otec je mrtvý. Hospodářství chátrá a jeho milovaná Elizabeth se zasnoubila s jeho bratrancem Francisem. Ross Poldark se se vším hodlá statečně vyrovnat, proto se pustí do práce a snaží se dát do pořádku rodinný majetek. Na svou milovanou Elizabeth, která teď patří jinému, se snaží zapomenout. Se vším mu pomáhá mladinká Demelza, kterou si najal jako služebnou a která k němu vzhlíží jako je svému zachránci.



Román Ross Poldark je prvním dílem dvanáctidílné ságy (u nás momentálně vyšly dva díly a třetí se chystá). Podle této ságy natočila britská BBC seriál, (musím podotknout, že velice úspěšný) na základě kterého v roce 2015 vznikl stejnojmenný osmidílný remake. Já si seriál šetřím na zimu, až budu po většinu večerů zavřená doma v teploučku.

Mohlo by se vám líbit

2 komentářů

  1. Tuto sérii neznám, vypadá zajímavě :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na knížku jsem opravdu zvědavá, ale ráda bych se podívala i na ten seriál :)

      Vymazat

Spolupracuji

Nejlepší knihy, žebříček knih ČBDB.cz

Flickr Images

Back to Top