Knižní úlovky aneb Levné knihy číslo 2

21:12

Mohli bychom si položit jednoduchou otázku či hádanku na téma Levné knihy. Ta tedy zní -  co se stane člověku, který vejde do obchůdku s názvem Levné knihy? Nic ... nic že vás nenapadá? Ale že by přece jenom ... A!... Přesně! Neodejde s prázdnou!

 

Jak bych asi tak mohla začít. No, řekněme, že to ani z daleka není dlouhá doba, co jsem naposledy zorganizovala knižní útok do Levných knih. Přesto jsem znovu s chutí navštívila mou oblíbenou pobočku v Praze na Andělu, a jak jinak, opět jsem neodešla s prázdnou.
A co mi "čirou náhodou uvízlo" v nákupním košíku? Možná se budete divit, že to není žádná beletrie... 

A co tedy? Už delší dobu ujíždím na kuchařkách z edice Apetit, a protože j
ich je opravdu hodně, vůbec nevlastním všechny. Ale s těmi, které mám, jsem nadmíru spokojená a pomalu ale jistě si syslím další a další. A proto, když jsem takové kuchařky zahlídla v Levných knihách, byl jejich osud zpečetěn.

První kuchařka se jmenuje Viva la vida! - Latinská Amerika. Už samotný název kuchařky napovídá, odkud všechny recepty budou. 


Kuchařka obsahuje přes 100 receptů, a to například ze žhavé kuchyně Mexika až po recepty z Kuby (včetně návodu na pravé kubánské mojito). Celá kniha je rozdělena do sedmi kapitol, přičemž každá kapitola je uvedena vlastní dvojstrannou, kde se dozvídáme, jak a kde nakoupit exotické suroviny, jak je správně použít, a také zajímavosti o jednotlivých zemí Jižní Ameriky. V knize můžeme například najít recepty na tacos, tortilly, guacamole, kukuřičné polévky, recepty na gril a mnohem víc.

    
A na kolik mě kuchařka vyšla? Jen na 99 kaček.


Druhá kuchařka má název Vánoce a nabízí přes 125 receptů. 


Tato kuchařka je rozdělena do šesti kapitol a to na: Advent, Cukroví, Jedlé dárky, Štědrý večer, Dezerty a Svátky vánoční. V kuchařce jsou recepty na cukroví, míchané horké nápoje i likéry pro předvánoční čas, tipy a návody na výrobu jedlých dárků nebo tipy na slavnostní menu pro Štědrý den a svátky vánoční.

  
Cena této kuchařky byla stejná jako u kuchařky Viva la vida!


Z tohoto nákupu mám obrovskou radost a doufám, že se v Levných knihách časem objeví i další kuchařky z mé oblíbené edice Apetit.

Vaření a pečení zdar! :)

Mohlo by se vám líbit

4 komentářů

Spolupracuji

Nejlepší knihy, žebříček knih ČBDB.cz

Flickr Images

Back to Top