Tipy na knihy aneb Dům soli a smutku

19:26


Dům soli a smutku 

Erin A. Craigová 


Dům soli a smutku mi neskutečně sedl. Jestli v tom má prsty pošmourno za okny, nevím, každopádně tuhle yoličku s kapkou toho "gotična" s klidným svědomím všem milovníkům magie i tajemství doporučuju! 

Retellingů tu už bylo moře... Popelka, Karkulka, Kráska a zvíře a kupa dalších. Ale vlastně se vesměs všechny retellingy opakovaly... v tom mi zřejmě dáte za pravdu.

Prostřednictvím hlavní hrdinky Annaleigh v příběhu sledujeme, jak umírají její sestry. Annaleigh je totiž, vlastně byla, jednou z dvanácti sester. Všichni pokládají smrt jejích sester za nehody, čemuž ale samozřejmě hlavní hrdinka odmítá věřit. Každý večer, noc co noc, se svými sestrami chodí na temné plesy, které jsou vše, jen ne obyčejné a všední. Kolem panství se postupně utahuje smyčka, a jak už tomu bývá, na Annaleigh zbývá, aby zjistila, co se děje. 

Retelling, který naleznete v Domě soli a smutku je krapet jiný. Kdo by neznal pohádky bratří Grimmů, že. A znáte i jejich Roztrhané střevíce? Upřímně, já je neznala a musela jsem si je ještě přečíst. Dům soli a smutku právě tuto pohádku převypráví svým vlastním způsobem. 

Autorka "pohádce" oblékla nový a mimořádně slušivý kabátek, a přestože byste někteří mohli namítat, že "tenhle příběh přeci už znáte".... Rozhodně ne v takové podobě. Věřte mi. Ta temná atmosféra je za mě top strop. 

(PS pro milovníky romantiky - ani romantická linka v příběhu nechybí!)



                                                      
Dům Soli a Smutku
Autor: Erin A. Craigová
Rok vydání: 2020
Nakladatelství: YOLI
Počet stran: 400
                                                      


Jestli nechcete, aby vám unikly novinky Knižního klubu, 
nezapomeňte sledovat 

Mohlo by se vám líbit

1 komentářů

  1. Na první pohled kniha láká krásnou obálkou a po infu, že se v ní objevuje magie a prvky gotična... tu si rozhodně musím přečíst. :)

    OdpovědětVymazat

Spolupracuji

Nejlepší knihy, žebříček knih ČBDB.cz

Flickr Images

Back to Top