Tipy na knihy aneb Pustina

19:28

Pustina
Stina Jackson 


Jméno švédské autorky žijící v USA Stiny Jackson mnohým z vás může být velmi známé. Minulý rok u nás vyšel její thriller s názvem Stříbrná cesta. Ten plno čtenářů řadí mezi detektivně psychologické romány. Děj stříbrné cesty se odehrává na švédském venkovském severu, který je pro řadu lidí obestřen jakýmsi tajemnem. 

V letošním roce jsme se od autorky dočkali dalšího thrilleru, který vydalo nakladatelství Kalibr. Autorka zůstává v tajemném a nehostinném Švédsku a opět balancuje na hraně thrilleru a detektivky s velmi zajímavými postavami – a to v nedobrém slova smyslu. Hlavní hrdince Liv záleží na jejím synovi, pro kterého je schopná obětovat poměrně dost. Svůj život na úkor Vidara – svého despotického otce. Vše ale nabere na otáčkách, když je Vidar nalezen mrtvý. Kdo je viníkem? Těžko říct. Své má co říct i samotná Pustina

Plno postav, vlastně téměř všichni, jsou „nesympatičtí“ a tragicky zakořenění ve svém malém světě s ještě tragičtějšími životy. Marně byste hledali postavu, se kterou budete souhlasit ba kterou budete dokonce i chápat. 

Stejně jak u Stříbrné cesty, tak i u Pustiny jsem doslova potřebovala vědět, jak příběh skončí. Nedokázala jsem se odtrhnout a hltala stránku za stránkou. Autorka bravurně a bez žádných příkras popsala prostředí Švédska a jednotlivé postavy s tragickými životy obklopenými drogami, prostitucí a dalšími zvěrstvy. 

Pravděpodobně jako u Stříbrné cesty, ani u Pustiny jen tak nezapomenu na temné jezero a temnou, téměř až hutnou atmosféru švédské „vesničky“. Za mě vážně, vážně výborná záležitost, od které jsem se prostě nemohla odtrhnout a kterou stejně jako Stříbrnou cestu vřele doporučuji. Bude se vám bezesporu líbit. 


                                                      
Pustina
Autor: Stina Jackson
Rok vydání: 2020
Nakladatelství: Kalibr
Počet stran: 320

                                                      

Jestli nechcete, aby vám unikly novinky Knižního klubu,
nezapomeňte sledovat 





Mohlo by se vám líbit

0 komentářů

Spolupracuji

Nejlepší knihy, žebříček knih ČBDB.cz

Flickr Images

Back to Top