Než jsem tě poznala, Život po tobě, Sama sebou

16:48

Sama sebou
Jojo Moyesová

Celosvětově úspěšný román Než jsem tě poznala si našel milióny čtenářek a čtenářů. Všichni si zamilovali Lou i Willa, hlavní protagonisty románu, a mnoho ze čtenářů si jejich příběh přečetlo ne jen jednou. Pokud jste však román nečetli a nechcete vyzradit části příběhu, zasloužíte si mé varování a upozornění a dál, prosím, nečtěte :).

Než jsem tě poznala je příběh o dvou lidech, kteří čelí velkým životním otázkám a jsou nuceni učinit obrovská rozhodnutí. Příběh o ošetřovatelce, neskutečně optimistické, milé a upovídané mladé ženě se čmeláčími podkolenkami, a o poněkud sarkastickém, náladovém a chvílemi propadajícímu depresi mladém muži, který je nucen čelit svému životu na vozíku. A možná že právě ona čtivost, lehkost, kterou je román psaný a síla příběhu a jeho následná úspěšnost u čtenářů byla jedním z důvodů, proč se autorka (k velkému překvapení téměř všech) rozhodla příběh čtený po celém světě rozvést a napsat další díl, který sledoval život Lou. 

Po obrovském úspěchu teď již prvního dílu série Než jsem tě poznala vyhlíží druhý díl, Život po tobě, s velkým očekáváním mnoho čtenářů a čtenářek. Po skutečně hoodně vysoko nastavené laťce se ale pro mnoho z nich nestal tím, čím se pro ně stal román první, přesto si však nenechali pokračování ujít, koneckonců, tak jako já sama. Byla jsem zvědavá, kam se život Lou po životě Willa bude ubírat, jak se se vším vypořádá a kam nebo ke komu ji, jak se říká, vítr zavane. A že ji vítr zavál... K Samovi. A pak přišla řada na třetí díl.

Sama sebou. Příběh třetího dílu začíná příletem Lou do města, které nikdy nespí - New Yorku. A to bez Samuela, který zůstal v Anglii. Lou se dostane do města, ve kterém téměř nikoho nezná a do kterého přiletěla kvůli práci, která však úplně nedopadne úplně přesně tak, jak si sama představovala. Jaké to pro ni bude v cizí zemi bez rodiny, bez přátel? Měla by se vrátit domů? Nebo by měla setrvat a vydržet?

Třetím dílem britská autorka Jojo Moyesová navrací pomyslnou červeň do hrdinčiných tváří. Po dílu, ve kterém se Lou utápěla v depresích a téměř pozbyla své osobnosti, kterou jsme si tolik všichni oblíbili, se ve třetím pokračování navrací jako TA Louisa Clarková. Vtipná, kreativní, zábavná a neskutečně sympatická, a sic je prostředí New Yorku nové a neokoukané, přese všechno je k Lou její prožitá minulost pevně připoutaná.

Ve třetím díle samozřejmě nechybí láska, přátelství, ale prostor také dostává i uvědomění si sebe samotného a jak název vypovídá - hledání sebe sama. Moyesová, jak už mnohokrát předvedla, psát umí - umí a ví čím zaujmout čtenáře, ví, jak napsat čtivý, napínavý, dojemný a emocemi nabitý příběh. A ještě pořád by vás zajímalo, jestli v pořadí druhé pokračování, Sama sebouvůbec  stojí za to? To si tedy pište


                                                      
Sama sebou
Autor: Jojo Moyesová
překlad: Lucie Mikolajková
Nakladatelství: Ikar
Rok vydání: 2018, originál: 2018
Počet stran: 456
                                                      

Chcete knihy od Jojo Moyesové se slevou? 
A nezapomeňte sledovat
Ať vám neuniknou skvělé knižní novinky!

Mohlo by se vám líbit

4 komentářů

  1. Moc pěkný článek :) Jojo Moyes jednoduše romantiku psát umí, mám její knihy ráda :)

    OdpovědětVymazat
  2. Sama sebou dostala mamka k Vánocům. Já se chystám na Zakázané ovoce.

    OdpovědětVymazat
  3. K vánocům jsem dostala druhé pokračování Než jsem tě poznala a jsem zvědavá, jak se mi bude líbit. Poté mám samozřejmě i v plánu si pořídit třetí díl. Nevím co očekávat, moc recenzí jsem na pokračování nečetla. Ani si nemyslím, že to bude lepší jak první díl, ale snad to aspoň bude stát za 4 hvězdičky ^^

    OdpovědětVymazat
  4. Četla jsem první dvě knihy, a moc se mi líbily! Bohužel jsem se zatím nedostala s Sama sebou, ale rozhodně ji mám pro letošek v plánu, jsem zvědavá jak celá zápletka vybublá :-)

    OdpovědětVymazat

Spolupracuji

Nejlepší knihy, žebříček knih ČBDB.cz

Flickr Images

Back to Top