Povídání #1 ... aneb Seznam svátečních filmů

20:52

Přeji všem krásný prosincový den!

Na dnešek jsem se rozhodla sepsat článek o filmech, které se, podle mého, hodí na Vánoce. Snad každý z nás má ty "své" vyvolené, které mu navodí tu správnou vánoční atmosféru... Ani já nejsem výjimkou a právě takový filmový seznam mám a s velkou pravděpodobností se ani od těch vašich nijak zvlášť lišit nebude...

***

zdroj: terry-posters.com/poster/
Abych uvedla příklad. Prosinec si nedokážu představit bez filmů s Macaulayem Culkinem alias Kevinem ze Sám doma. Podle mého názoru jsou jeho komedie doslova a do písmene nesmrtelné, a i když jsem je viděla snad už třicetkrát, ráda se na ně zas a znovu podívám. Kevin je Kevin a já ho jednoduše miluju!



zdroj: www.podnapisi.net/
Další můj oblíbenec? Třeba takový Grinch. Ať si říká kdo chce co chce, mě se dobře a prostě líbí! Podle mého to je povedená vánoční pohádka s krásnými kulisami a s vtipnými scénami a navíc Jima Carreyho můžu... Takže ani nad Grinchem není potřeba dlouho dumat.



zdroj: www.nafilmy.com
Pak je tu Láska nebeská, která je podle mě naprosto dokonalá a na kterou nedám dopustit. Navíc, kdo by odolal tak hvězdnému obsazení, které právě Láska nebeská má? Pokud jste tuto "klasiku" ještě neviděli, určitě ji všem vřele doporučuji! Na ni se zkrátka podívat musíte!



zdroj: dokina.tiscali.cz
Na Štědrý den rozbalujeme dárky za zvuků nesmrtelné pohádky, kterou si pouštíme rok co rok. A která že to je? No přece Tři oříšky pro popelku! Filmy s Libuškou Šafránkovou mám hrozně ráda a její Tři oříšky a Svatební cesta do Jiljí patří mezi mé nejoblíbenější.



zdroj: themoviedb.org
Další pohádku, kterou chci zmínit, je od Tima Burtona a to konkrétně jeho Ukradené Vánoce. Určitě mnoho z vás zaregistrovalo hubeného dlouhána s bílou hlavou. A pokud ne, dovolte, abych vám představila Jacka Skellingtona, který si zcela jistě zaslouží čestné místo v mém filmovém vánočním seznamu.

zdroj:  filmarena.cz

To by byl můj krátký výběr filmů, které si rok co rok pouštím a které mi vždycky zpříjemní prosincové večery.

Letos mám však vyhlédnutý přírůstek do seznamu, který jsem dosud neviděla, za což se tak trochu (trochu víc) stydím. Jedná se o americké dílo z roku 1946 - Život je krásný. Chci rozšířit své filmové obzory o tento, určitě krásný, kousek, který jsem až do dnešní doby jednoduše přehlížela.



Doufám, že jsem zmínila alespoň jeden film, na který se také plánujete podívat - a pokud ne, určitě mi napište ten váš nejoblíbenější. 


Ráda se podívám na něco nového!

Mohlo by se vám líbit

10 komentářů

  1. Já o vánocích ráda koukám na Lásku nebeskou, Základ rodiny, Frozen, Velkou vánoční jízdu, Polární expres, Vánoční koledu, Legendární partu, Prázdniny a mnoho dalších :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Za sebe bych jeste doplnil Mrazika, Pretty Woman a Chobotnice ze druheho patra. To jsou taky fajn stalice:) Jinak hezky clanek.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chobotničky jsou mé dětství! :D Jen jak jsi je zmínil, hned jsem si vybavila dobu, kdy jsem bydlela s rodiči a náš bývalý obývák! :D ...
      A vidíš to, na Pretty Woman ♥ jsem úplně zapomněla, hlava jedna děravá! :)

      Vymazat
  3. Ahoj. U mě k vánocům patří tyto již zmíněné filmy: Tři oříšky pro Popelku; Pretty Woman; Chobotničky; Sám doma. Doplnila bych o film Císařův pekař a pekařův císař.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Císařova pekaře jsem nikdy moc nemusela, a tak jsem se na něj v posledních letech moc nedívala. Ale měla bych mu dát znovu šanci, přeci jen...člověk se neustále mění! :)

      Vymazat
  4. Kevina jsem už delší dobu neviděla, asi bych se na něj měla po dlouhé době zase podívat, vždycky se u něj nasměju :)
    Každý rok se chci na Grinche podívat a vždycky mi do toho něco vleze... snad tenhle :)
    Lásku nebeskou si nikdy nenechám ujít, je to úžasný film :)
    Tři oříšky pro Popelku jsem sledovala každé Vánoce, ale poslední dva roky ji vynechávám. Už jsem jí viděla tolikrát, že mě nebaví :/
    Na Ukradené Vánoce se chci mrknout, ale také jsem se k tomu ještě nedostala... těch filmů je tolik.
    Popravdě nemám zatím tušení na co se budu o Vánocích dívat. To dám dohromady, až budu mít program :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Popelku jsem také viděla už nesčetněkrát, ale ta u nás už zkrátka k těm Vánocům neodmyslitelně patří :) ♥

      Vymazat
  5. Zrovna dneska jsme přemlouvali angličtinářku, aby nám pustila Grinche. Je to jeden z nejlepších Vánočních filmů ^^ Jinak se moc na takové ty typické Vánoční filmy nekoukám, jen třeba večer na nějakou pohádku :D oblíbila jsem si novou českou verzi pohádky Dvanáct měsíčků, nebo Tři bratři. Ale mám jeden film, který sice není o Vánocích, ale tři roky po sobě ho dávali na čt1, vždy 26.12. bohužel, tenhle rok není v "nabídce" a tak si ho budu muset pustit sama :D je to jeden z mých nejoblíbenějších filmů - Králova řeč ^^

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tři bratry mám také ráda a děkuju za připomenutí! Já jsem vlastně Královu řeč nikdy vcelku neviděla. Vždy jsem viděla jen útržky, takže ještě jednou děkuju za inspiraci! :)

      Vymazat

Spolupracuji

Nejlepší knihy, žebříček knih ČBDB.cz

Flickr Images

Back to Top