Zvon - Neal Shusterman

8:32


Jak mluvit o knize, která je završením celé trilogie? Jak vám prozradit, jak výjimečná série je, aniž bych prozradila děj druhého či třetího dílu? O to přeci nikdo nestojí.

Smrtka, Nimbus, Zvon

Smrtka, Nimbus a závěrečný díl dystopické série Zvon vzešly z pera amerického spisovatele Neala Shustermana, který je čtenáři právoplatně považovaný za jednoho z nejlepších současných autorů dystopií.

O prvních dvou dílech jsem se už kdysi zmiňovala jednoduše proto, že stojí za přečtení. A jak už jsem o ději prvního dílu napsala:


Když lidstvo přemohlo všechny nemoci

Představte si svět, ve kterém by lidstvo přemohlo všechny nemoci. Technologii by vyvinulo na takovou úroveň, kdy je možné oživit člověka z kteréhokoliv úmrtí. Problém však nastává ve chvíli, kdy lidé zkrátka přestávají umírat. To pak své slovo dostávají smrtky, vybraní lidé, kteří mají oprávnění kosit. Natrvalo. A vybrat jedince k takové práci není vůbec nic jednoduchého.

Neal Shusterman prvním dílem rozehrál silnou, originální hru, přičemž druhým dílem zdárně s úspěchem pokračuje a třetím epická sága vrcholí. Je neuvěřitelné, kam se autor v rámci své série posunul. Jak téměř dokličkoval mezi jednotlivými žánry k úctyhodnému finále. Více si o prvních dvou dílech můžete přečíst přímo a hned tady.

Neal Shusterman a jeho trilogie

Ať už jste milovníci dystopií, fanoušci Neala Shustermana anebo příležitostní čtenáři, řeknu vám jen jedno. Až někdy budete brouzdat v knihkupectví mezi regály, až někdy večer budete procházet webové stránky anebo v knihovně budete hledat, kterou knihu si odnést domů, sáhněte po Smrtce. Dám ruku do ohně, že litovat nebudete.


                                                      
Smrtka, Nimbus, Zvon
Autor: Neal Shusterman
Rok vydání: 2018, 2019, 2021
NakladatelstvíYoli
Počet stran: 384+440+544
                                                      

Nezapomeňte sledovat 
Ať vám neuniknou skvělé knižní novinky!




Mohlo by se vám líbit

3 komentářů

  1. Původně jsem o knize/sérii ani moc neuvažovala, ale v poslední době mám kolem sebe spoustu nadšených komentářů a ohlasů. Takže začínám být hodně nalomená. :))

    OdpovědětVymazat
  2. Už se na ni moc těším. Mám zatím v plánu se do celé trilogie pustit během léta (s tím, že u Smrtky a Nimbusu půjde o re-reading). :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj, ještě jsem knihy od tohoto spisovatele nečetla.

    OdpovědětVymazat

Spolupracuji

Nejlepší knihy, žebříček knih ČBDB.cz

Flickr Images

Back to Top