Tipy na knihy aneb... Tamařino souhvězdí

9:16

Tamařino souhvězdí
Anna Musilová




Tamařino souhvězdí má sestru v podobě Černooké. A právě Černookou nasadila Anna Musilová pěkně vysokou laťku. Jejím prvním románem se mi vryla hluboko pod kůži. Během čtení jsem se skutečně bála, zároveň jsem se nemohla odtrhnout a hltala stránku za stránkou.


Není se pak čemu divit, že jsem od Tamařina souhvězdí měla vskutku velká očekávání. A víte vy co? Nejsem absolutně v ů b e c zklamaná. Příběh je výborný a najde se v něm mnoho, mnoho z nás. 


Všichni z nás máme nějaké sny. Tak tomu má i devatenáctiletá Liv. Někdo z nás si sny schovává do šuplíku a jen o nich sní, druzí se je snaží splnit i přes všechny klacky, které jim život hází pod nohy. A kolikrát ty pomyslné klacky představují lidi, kteří nám jsou mnohdy nejblíž. Nebo by aspoň měli být, a o to víc nás pak jejich chování bolí. 


Tamařino souhvězdí je o životě. O životě, ve kterém člověk nemá předem vyšlapanou cestu a musí si ji vyšlapat sám. Je o životě, kde se člověk sám musí najít a otevřít se druhým. Je zároveň příběhem o lásce a všemu, co k ní patři, o všech jejích podobách. 


Nemohla jsem se odtrhnout, kolikrát jsem měla pocit, že čtu sama o sobě. A jazyk, kterým je Tamařino souhvězdí napsané? Páni. Není snad nic lepšího, než si knihu přečíst přesně slovo od slova tak, jak ji samotná autorka napsala.

Za mě jedno vskutku velké doporučení.

Tamařino souhvězdí i Černookou má na svědomí česká autorka, a upřímně doufám, že ještě napíše spoustu knih. Tak moc dobré jsou. A samozřejmě můj velký dík putuje do nakladatelství YOLI, které obě její knihy vydalo!

                                                      
Tamařino souhvězdí
Autor: Anna Musilová
Rok vydání: 2019
NakladatelstvíYoli
Počet stran: 320
                                                      

Nezapomeňte sledovat 
Ať vám neuniknou skvělé knižní novinky!

Mohlo by se vám líbit

0 komentářů

Spolupracuji

Nejlepší knihy, žebříček knih ČBDB.cz

Flickr Images

Back to Top