Olga ... Bernhard Schlink

21:44



Olga
Bernhard Schlink


S německým spisovatelem Bernhardem Schlinkem jste se mohli již několikrát setkat skrze jeho romány či povídky. I mně se kdysi v antikvariátu poměrně velkou náhodou dostala do rukou jeho kniha, respektive román, který se zasloužil o vskutku známé a úspěšné filmové zpracování. Předčítač. Román, který mě natolik uhranul, že jsem si jej téměř okamžitě zařadila mezi své nejoblíbenější knihy. 

V letošním roce oblíbené nakladatelství Odeon vydalo autorovu nejnovější knihu Olga. Co do své tloušťky, poměrně útlá to kniha, časové ohraničení však větší než sto let a jak samotný název knihy vypovídá, hlavní hrdinkou není nikdo jiný, než Olga, které v příběhu sekunguje Herbert. 

Román o Olze a Herbertovi. Román, kde se na pouhých 215 stranách dočítáte příběh dvou lidí, který se rozprostírá na celých 134 let. Láska na celý život. Osudová láska. Milenecká. Výpravné cesty kamsi a hledání čehosi. Velikářství a touha po často nedosažitelných cílech. Ano, Olga je příběh o láce na pozadí německých dějin od konce 19. století do sedmdesátých let 20. století. Otázkou však stále zůstává... Láska ke   k o m u   nebo  k   č e m u?

Přečtěte si Olgu. Sama jsem si čtení užila, a to nejen díky neobvyklé románové struktuře, kdy se v knize během 215 stran stačí vystřídat vypravěč, forma dopisu i er forma, ale hlavně. Knihu si užijete díky samotnému příběhu odehrávajícího se během významných historických událostí a také - užijete si ho díky samotné, sympatické a hlavně houževnaté hlavní hrdince.

Nakonec si neodpustím tiše, zato slastně povzdechnout nad obálkou, která se vskutku povedla, radost se na ni dívat. Však posuďte sami.



                                                      
Olga
Autor: Bernhard Schlink
Nakladatelství: Odeon
Rok vydání: 2019, originál: 2018
Počet stran: 232
                                                      


A nezapomeňte sledovat 
Ať vám neuniknou skvělé knižní novinky!

Mohlo by se vám líbit

0 komentářů

Spolupracuji

Nejlepší knihy, žebříček knih ČBDB.cz

Flickr Images

Back to Top