Jak fotit nejen na Instagram

20:36


Jak fotit nejen na Instagram
Leela Cydová

Fotky a Instagram.
Dvě slova, která v posledních několika málo letech nabírají na obrátkách a prosazují se po celém světě víc a víc. Někdo může namítat, že fotografie tu přeci jsou už značnou dobu. A já vám dám samozřejmě za pravdu. Nicméně s rozmachem mobilních telefonů a v nich už zabudovaných foťáků počet jednotlivých fotografií u každého jedince stoupl. Ruku na srdce, kolik jste dnes vyfotili fotek? Kolik jste jich vyfotili za tento týden? Já odpovím za sebe a řeknu, že jsem jich vyfotila minimálně dvacet - tedy, za ten týden. A proč se pak o fotografie nepodělit nejen se svou rodinou, se svými přáteli a známými... Ale proč se o své fotografie nepodělit s celým světem, že? Díky bohu za Instagram.

I já mám Instagram, můžete se na něj mrknout tady a z vlastních zkušeností vám řeknu, že po čase mi na něm začalo čím dál tím víc záležet. Díky Instagramu a knihám jsem si našla cestu k focení, která vedla k lepšímu foťáku - nejen tomu, který máme v telefonech. Prošla jsem několik návodů, rad a hlavně tipů jak fotit, čeho si při focení všímat. A má fotící a instagramová cesta mě zavedla až sem. K této publikaci.

Jak fotit nejen na Instagram je sbírka rad od fotografky Leely Cydové. Ta je fotografkou na volné noze a zaměřuje se na životní styl, cestování a jídlo. Tedy to, co v poslední době "letí". Nutno podotknout, že je Leela skutečně uznávaná, neb tvoří pro internetové časopisy jako je například TheKitchn.com, Apartment Therapy či Condé Nast Traveler.


Jak jsem nakousla o odstaveček výše. Jak fotit nejen na Instagram je sbírkou, která obsahuje užitečné rady, informace a tipy, které autorka nasbírala za celou dobu svého působení, tedy za dlouhých deset let. Leela se svými čtenáři sdílí své nápady a radí, jak díky svým, ať už telefonům či fotoaparátům, tvořit poutavé fotografie nejen na instagramový profil.

Publikace je rozdělena do osmi částí, přičemž v každé části jsou menší - dvoustránkové podkapitolky. Kupříkladu, když se do Jak fotit nejen na Instagram podíváme hned na samotný začátek, na první část, tam na nás čekají informace týkající se všeobecně fotografií a jejich spojitostí s Instagramem. Zde nalezneme volbu tématu, tedy toho, co vlastně tvoří "náš" obsah na Instagramu, autorka nicméně zabrousí i na téma hashtagů i editace a hledání si "své" cesty.


V další části se kupříkladu Leela věnuje místu, prostoru a světlu, ve kterém radí, kdy je co skvělé fotit. Autorka také hovoří o stylech, kterých je požehnané množství (moderní, vibe, klidný, šarm, hravost, esence...), a o rekvizitách s nimi spojenými. A samozřejmě nechybí část, která je věnována jen a pouze samotným tipům a trikům (přičemž různé vychytávky se dočítáme po celou dobu).

Jak fotit nejen na Instagram je publikace určená pro ty, které baví fotografování, přičemž mít účet na Instagramu není vůbec žádnou podmínkou! Nejenže jsou v knize obsažené rady, které se hodí téměř každému, kdo si našel zálibu ve focení, nýbrž je sbírka plná nádherných fotografií, které lahodí oku a které také slouží jako ukázky toho, o čem autorka v dané chvíli mluví. Proto snad pro nikoho není žádný problém si danou radu, tip či  doporučení představit. Za mě je Jak fotit na Instagram vydařená publikace, která se v dnešní době bude hodit nejednomu fotícímu (instagramovému) nadšenci!

                                                      
Jak fotit nejen na Instagram
Autor: Leela Cydová
Překlad: Leona Maříková
Nakladatelství: Esence
Rok vydání: 2018
Počet stran: 192
                                                      

Je libo slevu? 

A nezapomeňte sledovat
Knižní Klub na Facebooku
Ať vám neuniknou skvělé knižní novinky!

Mohlo by se vám líbit

6 komentářů

  1. Už jsem po této knize pokukovala a rozhodně ji potřebuju! Super recenze, opravdu jsi mě na knihu ještě víc nalákala. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Tak tohle bych asi hodně potřebovala :-P

    OdpovědětVymazat
  3. Vyzerá to dobre, musím sa pozrieť či sa už predáva aj u nás :)

    OdpovědětVymazat
  4. Přidávám do svého wish listu. Vypadá to víc než dobře. :)

    OdpovědětVymazat
  5. Zajímavá publikace. :) Každopádně ty máš na instagramu jedny z nejhezčích fotek vůbec, takže ani žádné rady nepotřebuješ. :D

    OdpovědětVymazat
  6. Děkuji moc za všechny tyto rady :) Já jsem si nedávno také sháněla nějaké ty rady na to, jak vylepšit svůj instagram a kamarádka mi poradila to, že bych si měla na svůj instagram dávat nějaké hashtagy, ale já jsem vůbec nevěděla jak takový hashtag napsat ... Naštěstí na internetu existuje docela dost návodů :D

    OdpovědětVymazat

Spolupracuji

Nejlepší knihy, žebříček knih ČBDB.cz

Flickr Images

Back to Top