New York z pohledu ilustrátorky Megan Hess

13:37




New York pro milovníky módy
Megan Hess

Megan Hess. Jméno, které se v České republice stává čím dál tím více známější. Aby také ne. Megan Hess je totiž vážená a vyhledávaná mezinárodní ilustrátorka, která tvoří pro ty nejznámější, nejluxusnější a nejprestižnější módní značky a designéry napříč celým světem. V jejím repertoáru můžete naleznou ilustrace pro Montblanc, Cartier, Pradu, Dior a mnohé další. 

U nakladatelství Essence jí u nás vyšly už čtyři krásné knihy. A že to jsou lahůdky! Každý titul je do sebemenšího detailu sladěný, vyšperkovaný a zkrátka a jednoduše - nádherný. Prvním titulem byla Coco Chanel, ilustrovaný příběh života ikony Coco Chanel. Druhým pak jsou Šaty. Ty v sobě skrývají 100 ikonických okamžiků ze světa módy, návrháři začínaje, šaty a známými osobnostmi konče.



Třetí kniha je čerstvá novinka. Paříž pro milovníky módy. Obdobně jako výše dva uvedené tituly je i Paříž vymazlený kousek poodhalující vám trošku z jiného úhlu jedno z nejromantičtějších měst. Eiffelova věž, restaurace, hotely, památky a v neposlední řadě nákupy z pohledu jedné z nejúspěšnějších módních ilustrátorek. Více mých dojmů a fotek z Paříže můžete načerpat přímo tady v recenzi!

A dostáváme se ke čtvrtému titulu, kterým je New York, pro milovníky módy. Téměř na chlup stejně, jako jsou rozděleny kapitoly v Paříži, pro milovníky módy, jsou rozdělené kapitoly v New Yorku. NY je členěn do šesti částí, a to na Úvod, Co vidět a zažít, Kde nakupovat, Kde přespat, Kde jíst pít  a šestici uzavírá samotný pan Adresář. 



V jednotlivých kapitolách vám Megan Hess předkládá místa, na která se moc ráda vrací, budovy a značky, pro které vytvářela své nádherné ilustrace. Samozřejmě, že zde najdete i ikonická místa New Yorku jako je například High Line, Times Square, Uptown, Central Park, Empire State Building a mnohé další. 



Každé místo, budovu či kupříkladu módní značku autorka doprovází svým komentářem a poskytuje tak čtenáři jiný úhel pohledu, než který by se dočetl v kdejakém průvodciA proč si New York, pro milovníky módy pořídit? Pokud hlavním důvodem není samotný NY, jednoznačně to musí být (znovu opakuji) do-ko-na-lé ilustrace.

New York, pro milovníky módy je od prvního pohledu pastvou pro oči. Z vrchu knihy zlatavé detaily na deskách, nádherná lesklá bronzová ořízka a uvnitř? Nádherný kousek!


                                                      
New York pro milovníky módy
Autor: Megan Hess
Překlad: Leona Maříková
NakladatelstvíEsence
Rok vydání: 2018, originál: 2016
Počet stran: 208
                                                      

 Tuto dokonalost od Megan Hess si 
teď můžete pořídit se slevou!

A nezapomeňte také sledovat 

Knižní Klub na Facebooku

Mohlo by se vám líbit

2 komentářů

  1. Tak to vypadá vážně nádherně. :) Milovník módy, nebo ne, ilustrace za to očividně stojí. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Wow, to sú skutočne krásne ilustrácie. :)

    http://mozaikaticha.com

    OdpovědětVymazat

Spolupracuji

Nejlepší knihy, žebříček knih ČBDB.cz

Flickr Images

Back to Top