Povídání ... aneb Za zvuků štětce a barev hudby

23:44

Ahoj knihomolové!

Dnešní článek se bude od všech knižních článků maličko lišit, a proto nečekejte žádnou knižní lákačku, žádné dojmy z knih ani žádné knižní přírůstky. Možná jste si všimli a například na facebooku jste zaregistrovali událost, kde v hlavní roli byla česká ilustrátorka, kterou mnozí z vás znají právě z knižního světa...




Dne 22. října měla v Kasárně Karlín vernisáž česká malířka, kreslířka, ilustrátorka Léna Brauner. V knižním světě jste se mohli s jejími ilustracemi setkat v dětské pohádce, kterou vydalo nakladatelství Albatros a jejíž autorkou je Kateřina Maďarková. Pohádka se jmenuje Justýnka a asistenční jednorožec a o mé dojmy z pohádky nemusíte být ochuzeni,  protože se na ně můžete mrknout zde


Říjnovou vernisáž a setkání s Lénou si nenechala uniknout pořádná spousta lidí. Nechyběli jak nadšenci jejích prací, tak i náhodní lidé, kteří měli cestu kolem. Koneckonců - její ilustrace jsou neskutečně éterické a málo kdo jim odolá. Na vernisáž jsem samozřejmě nešla sama ale s kamarádkou, se kterou jsme se dohodly na pátku a to hned na "otevíračce". Program jsme vychytaly jak nejvíc jsme mohly, a tak jsme během jediného dne stihly shlédnout obrazy, zúčastnit se autogramiády a nechaly jsme se unášet na vlně koncertu, který se konal večer. 



Jen co jsme dorazily, už se před námi rýsovala fronta u stánku, kde byly k prodeji plakáty, mikiny, pohledy, záložky a omalovánky. A samozřejmě nechyběla ani samotná Léna, která více než ochotně každému věnovala kousíček svého času a podepsala cokoliv, co kdo chtěl.



Sama jsem měla v plánu pořídit si její pohledky, což jsou vlastně zmenšeniny plakátů, a pověsit si je doma na zeď. A taky že jsem si je pořídila! A hned druhý den jsme s přítelem vyrazili do IKEA, kde jsem koupila krásné a především decentní černé rámečky, ve kterých dle mého pohledy neskutečně vyniknou.



Jakožto knihomol jsem neopomněla ani na záložku - a Bože! Ta je tak nádherná! Naprosto jsem se do dívky na záložce zamilovala a dokázala bych si více než představit, že by mi taková kráska visela i doma na zdi

A když už jsme u stánku s kamarádkou tak stály a dívaly jsme se na všechnu dokonalost, dostala jsem báječný nápad - pořídit si napůl jedny omalovánky. A protože jsem měla parťačku s velkým P, nemusela jsem ji dlouho (vlastně vůbec) přemlouvat. 



Ale zpátky k vernisáži. Při zahajování na nás čekal prostor s úžasnou, troufám si tvrdit až s intimní atmosférou, o kterou se postaral Světlonoš. Na zdech byly přichystané obrovské obrazy, které věrní instagrameři a její fanoušci mohli sledovat již při samotném vzniku - a že se bylo na co dívat! Po zahájení vernisáže proběhla aukce Léniných drobností a následně i aukce samotných obrazů. A pak na nás čekal zmiňovaný koncert v podobě několika písniček, které Léna prvně naživo zazpívala z připravovaného alba. A to vlastně není jediná chystaná novinka z dílny Lény Brauner. 



Právě teď se "dopéká" nejžhavější novinka v podobě kalendářodiáře, který nebude na jeden rok, ani na dva či tři, ale rovnou na sedm let! Sama se už nemůžu dočkat! 



Znáte Lénu Brauner? 
Byli jste se podívat na vernisáži?
Líbí se vám její tvorba stejně jako mně?


Mohlo by se vám líbit

8 komentářů

  1. Její tvorba vypadá vážně hodně zajímavě. Souhlasím i mě se moc líbí. A ty omalovánky... :))

    OdpovědětVymazat
  2. WOW, slečnu/paní neznám, ale Justýnku jsem zaregistrovala.
    Ty ilustrace jsou dokonalé! A ty prostory vernisáže úplně geniální!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že jsem pro tebe přišla s něčím novým a jsem ještě radši, že se ti tvorba Lény líbí! :)

      Vymazat
  3. Zajímavé čtení

    OdpovědětVymazat

Spolupracuji

Nejlepší knihy, žebříček knih ČBDB.cz

Flickr Images

Back to Top