Knižní úlovky aneb těšíme se na Jamieho!

15:25

Krásnou sobotu, knihomolové!


Dnes jsem si pro vás připravila článek s knižní novinkou, na kterou mnoho milovníků série Cizinka čekalo!

Včera, kolem dvanácté hodiny, na mě zazvonil pošťák a přivezl mi balíček s knižní novinkou, kterou vydalo nakladatelství Omega. Musím říct, že jsem byla příjemně překvapená, že mi knížka přišla tak brzy! Naposledy si totiž udělala tak trošku výlet a z Brna putovala do Ostravy, kde ji předali zpátky do Brna a až pak putovala ke mně. No, pošta velice překvapila!

Určitě mnoho z vás slyšelo o historicko-romantické sérii Outlander neboli Cizinka, kterou napsala americká autorka Diana Gabaldon. Cizinka vypráví příběh Claire a Jamieho a zanese nás (minimálně v prvním díle) na úžasnou Skotskou vysočinu. 

Ti z vás, kteří preferují seriál (doporučují originální znění!), se mohou podívat na něj, protože je Cizinka zfilmovaná, a ti, kteří mají raději knihy, se mohou ponořit do nich. Sama za sebe mohu říct, že jsem jako první viděla seriál, který mě doslova a do písmene nadchnul a začala jsem pátrat i po jejím knižním zpracování a jako sysel si ho doma nasyslila.

Cizinka u nás vyšla v nakladatelství Plejáda, které však nevydalo celou sérii. Ale díly, které vydalo, jsou téměř rozebrané a nedají se sehnat tak snadno. Na druhou stranu nás může těšit fakt, že celou sérii začalo minulý rok vydávat nakladatelství Omega a to hezky pěkně od začátku. Nakladatelství se ujalo nejen série jako takové, ale vydává omalovánky na motivy Cizinky a právě v dubnu vyšel i prequel věnující se jedné z hlavních postav a právě to je kniha, kterou mi nakladatelství zaslalo. Román Panicové nám má o něco více přiblížit Jamieho Frasera, skotského horala, kterého si nejde nezamilovat (alespoň v mém případě!). Na knížku se strašně těším a vrhnu se na ni co nejdřív!


Jamie truchlí nad smrtí svého otce a navíc je vážně zraněn a v rukou Angličanů. Prchá s žoldáky a na francouzském venkově se setkává se svým starým přítelem Iana Murraym. Oba jsou ošetřeni a oba mají dobrý důvod, aby se nevraceli do Skotska. A oba jsou ještě panicové, i když měli spoustu možností, jak o něj přijít s dámami lehkých mravů.Ale Jamieho milostný život se zamotává a je také nebezpečný - když osud oba mladé muže dostane do služby židovského doktora Hasdiho, který je najme jako doprovod dvou drahocenných pokladů na cestě do Paříže. Jedním z nich je starý Torah a druhým lékařova krásná dcera Rebeka, jejíž sňatek je již domluvený. Oba – Jamie a Ian – jsou upozorněni, že jde o budoucí nevěstu, ale určitě by byli mnohem opatrnější, kdyby měli tušení, pro koho opravdu pracují.


Četli jste Cizinku? Jak je vám líbila? 
Máte raději filmové či knižní zpracování?
A co Panicové, chystáte se je číst? 

Mohlo by se vám líbit

18 komentářů

  1. Cizinku jsem četla a neskutečně se mi líbila. Tuhle knihu ti vyloženě závidím. :)) Jamieho jsem si zamilovala a tak příběh z doby jeho mládí je přesně to pravé. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem se do Cizinky v knižním zpracování ještě nepustila, ale věřím, že bude super :)

      Vymazat
  2. Tak to jsem zvedava na tvuj nazor na knihu. taky mi prisla vcera a uz to mam za sebou...

    OdpovědětVymazat
  3. Četla jsem oba díly Cizinky a teď se chystám i na Panicové :) A těším se, Diana Gabaldon asi nikdy nezklame :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem zvědavá, jak se mi bude knížka líbit, ale věřím, že Diana zkrátka nezklame :)

      Vymazat
  4. Achh milujeem tento seriál a knihy taktiež!! :)) Som rada, že si na tom rovnako.

    OdpovědětVymazat
  5. Zrovna dneska jsem ji rozečetla. jen je škoda, že je tak kratičká.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, souhlasím. Také bych uvítala, kdyby měla o něco více stránek :)

      Vymazat
  6. Viděla jsem seriál, ale nejsem si teď jistá jestli celý. :D Jsem zvědavá na recenzi. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to nechápu, jak jsi ho nemohla dokoukat! :D To bych já nevydržela :D

      Vymazat
  7. Kolem mě všichni knihu Cizinka milují, já se do ní ještě nepustila, ale jsem ráda, že Vám vychází i tato navazování k sérii :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Do knížek jsem se také ještě nepustila, ale seriál stačil na to, abych si knihy pořídila :D

      Vymazat
  8. Vypadají nádherně, na Cizinku sem slyšela semnou chválu .. ale asi nepořídím, nějak mě to zatím nláká ale kdo ví třeba se u mě jednou objeví :)

    OdpovědětVymazat
  9. Nečetla jsem ani jednu, ale už jsem na tyto knihy někde narazila. Docela mě to zaujalo, tak uvidíme, třeba se k nim časem dostanu :)

    OdpovědětVymazat

Spolupracuji

Nejlepší knihy, žebříček knih ČBDB.cz

Flickr Images

Back to Top