Ideální koutek na čtení... aneb Křesla, lampy, knihovny

15:34

Přeji všem krásné pondělí!


Dnes pro vás mám poněkud netradiční článek, přesto budete vědět, o čem je řeč. Již několik dní, troufnu si tvrdit, že od začátku března, letí knižní sférou články o internetovém vyhledávači nábytku, dekorací a inspirací favi.cz, který i mě na začátku března oslovil s tím, abych se na chvilku zasnila a pokusila se vytvořit svůj vysněný čtenářský koutek.




Zmíněný vyhledávač sdružuje více jak 200 ověřených e-shopů i kamenných prodejců nábytku a dekorací, a tak je opravdu z čeho vybírat. Na Favi najdete sekce od textilu, dekorací, svítidel, nábytku až po všemožné věci/vymoženosti na zahradu. No, zkrátka výběr je opravdu obrovský, webové stránky jsou krásně přehledné a věřím, že díky jejich výběru u nich člověk stráví spoustu času, koneckonců - tak jako já!  

Do vytvoření svého čtecího koutku snů jsem se opravdu ponořila, no, a nakonec jsem nezůstala jen u toho jednoho a vytvořila jsem rovnou tři! Bylo pro mě těžké vybrat si mezi těmi nádhernými kousky pouze jedno křeslo, židli či lampu a jen jednu jedinou knihovnu (ne-li s mou povahou téměř nemožné). 

***


V prvním čtecím koutku vévodí hnědá barva, kterou doopravdy miluji. Pro mne je to barva domova, tepla, dřeva a přírody. Ratanové křeslo - tedy spíše pohovka pro mne byla jasnou volbou, protože po také už nějakou dobu pokukuji a žlutá lampa? Žluté čím dál tím více přicházím na chuť. A samozřejmě, že nesmí chybět ani knihovna, samotné srdce čtecího koutku!

***


Ve druhém koutku, který působí o dost světleji, jsem si zamilovala houpací křeslo, které mě uhranulo na první pohled a se vzdušnou knihovnou podle mého tvoří krásný pár. 

***


A ve třetím? Tady jsem se zamilovala do obrovské knihovny s roztomilým žebříkem! No, řekněte mi, kdo by nechtěl mít tolik knih, že by si na ně musel brát žebřík? A do toho krásné a hlavně barevné patchworkové křeslo.


A jak by vypadal váš vysněný koutek na čtení?
 Líbí se vám něco z mého výběru?
Co byste si z favi.cz vybrali vy?

Mohlo by se vám líbit

14 komentářů

  1. Skvělý výběr v každé koláži, mě osobně nejvíce zaujala ta třetí - ta nádherná knihovna s žebříkem je totiž i mým favoritem :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tu knihovnu bych domu rozhodně brala! :) Je nádherná :)

      Vymazat
  2. Máš to moc hezké :) hlavně druhou a třetí knihovnu, ty bych brala hned! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mockrát děkuju! :) S těmi knihovnami se shodneme, hlavně s tou třetí! :)

      Vymazat
  3. Krásně zpracováno. Mě se u tebe líbí hned ten první :-) Ačkoliv já svůj situuji do světlejších barev. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten první je i můj favorit :) Jsem ráda, že se ti líbí! :)

      Vymazat
  4. Krásné výběry :) Hlavně ta třetí knihovna je naprosto parádní!

    OdpovědětVymazat
  5. Super výběr. :) Koukám, že máš stejný vkus na lampy. Ta žlutá je naprosto boží, chtěla jsem si ji taky prdnout do svého koutku. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě ta žlutá zkrátka uchvátila :D A to znovu říkám, žlutou moc nemusím, ale takhle lampa... :D

      Vymazat
  6. Pěkné koutky :-) Nejvíc se mi líbí druhý, vypadá tak útulně, to by se četlo, ach! :D

    OdpovědětVymazat
  7. Nééé tohle jsem neměla vidět. :D Jsem do knihoven, křesel a pohodlných koutků úplný cvok a nemůžu se dočkat až jednou (doufám) si budu navrhovat obývák, který rozhodně nebude bez čtecího koutku. :)

    OdpovědětVymazat
  8. jako já mám doma i na zahradě v altánku svůj čtecí koutek. Koupila jsem si dvě totožná křesla tady a můžu s klidem říct, že jsem začala konečně relaxovat. A stojí to za to. Člověk se cítí hned líp a plný energie.

    OdpovědětVymazat
  9. Zdravím, nádherné, moc hezky zařízený koutek pro čtení, to křesla musí velmi pohodlné. Já třeba mám v obývacím pokoji svoje pohodlné křeslo, kde si ráda sednu a odpočívám a čtu si . Chtěla vylepšit obývací pokoj, proto jsem si objednala na této webové stránce nové přehozy na křesla. Přeji pohodový den.

    OdpovědětVymazat

Spolupracuji

Nejlepší knihy, žebříček knih ČBDB.cz

Flickr Images

Back to Top