Knižní úlovky aneb Nový kousek do sbírky a recenzní výtisk (6)

21:45

Zdravím všechny knihomoly!

Dnes jsem si pro vás připravila článek o mých nových knižních přírůstcích, které se mi doma sešly. Minimálně jeden z nich bude znát většina z vás, protože se jedná o druhý díl z velice známé (a poměrně dost úspěšné) knižní série. A ten druhý přírůstek je novinka, která se teď objevila na knižních pultech. 


Pojďme se na ně podívat!

První přírůstek jsem sehnala na portálu trhknih, a přiznávám se, že jsem o něm vůbec nevěděla. Jak samotný název napovídá, jedná se o prodej knížek jako v bazaru. Nicméně mi stanovená "pravidla" pro prodej a nákup knih nepřišla příliš riziková, a tak jsem se rozhodla nákup zkusit, a jsem moc ráda, že jsem tak udělala! Jestli se nepletu, jsou dvě možnosti, jak se ke knize dostat. Pokud má daný prodejce v možnostech, že si knihu můžete vyzvednout osobně, může tak udělat, a pokud ne, musíte předem knihu zaplatit. Peníze však nejdou rovnou prodejci, ale jdou do úschovy tohoto portálu a až na základě toho, že vám vámi vybraná kniha od prodejce přijde, trhknih mu peníze odešle. Což byl i můj případ.

A co za knížku jsem sehnala a skákala pět metrů vysoko? Není to žádná jiná než Scarlet od Marissy Meyerové! Samozřejmě, že jako ostatní, kteří již tuto báječnou sérii četli, jsem propadla Měsíčním kronikám, a tak jsem pokračování musela mít co nejdřív!


Když Byla Scarlet Benoitová malá, opustili ji oba rodiče a byla poslána na vychovávání k babičce. Nyní je jí osmnáct a je přesvědčena, že se o sebe dokáže postarat sama. Nepotřebuje a ani nechce si nikoho pustit do života. Výjimkou je její babička Michelle, žena, která Scarlet naučila všechno, co umí: pilotovat raketu, oškubat kachnu, ignorovat názor většiny a udělat si svůj. Celých jedenáct let byla babička pro Scarlet jedinou blízkou bytostí na světě.Až do dne, kdy babička náhle zmizí a Scarletin život se obrátí vzhůru nohama. O dva týdny později se Scarlet snaží vydělat si na živobytí na jejich malé farmě, když vtom se objeví její ztracený otec, zbitý a blouznící. Scarlet se od něj dozví, že ho mučil jakýsi gang samozvaných strážců pořádku... který dosud stále drží v zajetí Scarletinu babičku. Jediný, kdo o tomto gangu něco ví, je Vlk, pouliční rváč, který navštěvuje místní hospodu. Ačkoli se Scarlet je nerada svěřuje cizím lidem, zvláště pokud jde o muže, z něhož čpí potíže na sto honů, ví, že potřebuje Vlkovu pomoc, aby našla únosce své babičky. To ale ještě Scarlet netuší, jakou roli hrála před lety její babička při záchraně princezny Selene, nebo kdo Vlk vlastně je a jaké jsou jeho skryté úmysly...

A teď se už dostáváme k mému druhému knižnímu přírůstku, kterým je recenzní výtisk od Omegy. Nedávno pořádali recenzní konkurz na Neviditelnou knihovnu od britské autorky Genevieve Cogman. Kniha mě svým tématem nadchla a musím říct, že jsem poměrně dost zvědavá, jak se mi bude líbit. Neodolala jsem a už jsem do ní trošku nakoukla a několik stránek přečetla.



Sbírání knih může být někdy nebezpečné... Skutečností je, že pravda může být mnohem podivnější než fikce... Irene je profesionální špionka záhadné knihovny, stínové organizace, která sbírá důležitá beletristická díla ze všech časových období. Nyní byla ona a její tajemný asistent Kai vysláni do Londýna. Jejich mise: získání zvláště nebezpečné knihy. Problém: v době, kdy dorazí, je už kniha ukradena. Různé frakce londýnského podsvětí jsou připraveny bojovat na život a na smrt, aby tuto knihu získaly dříve než Irene a kai. Dalším problémem je, že zákony přírody v tomto světě jaksi neplatí. Londýn je plný nadpřirozených bytostí a kouzelníků. A aby toho nebylo málo: Kai něco skrývá – tajemství, které by mohlo zničit celou naši realitu. Irene je chycena v záhadné síti smrtelného nebezpečí, protichůdných vodítek a zlověstných tajných společenství. A neúspěch není řešením, protože v sázce není jen Irenina pověst, ale povaha reality sama.

Která knížka či knihy se u vás doma objevily jako poslední? A čím jste si udělali radost vy? Pochlubte se! :)

Mohlo by se vám líbit

16 komentářů

  1. Moc pěkné přírůstky, nad sérií Měsíčních kronik neustále váhám a ne a ne se rozhoupat :) Druhá kniha mě, abych se přiznala, neláká, ale přeji, aby se líbila tobě :)
    Mně naposledy přibyl recenzní výtisk od Joty - Toskánské věže a na poště na mě momentálně čeká další recenzák, jen si nejsem jistá, jestli jde o Všichni jsme utkáni z hvězd nebo o La Lobu - no, zítra si knihu půjdu vyzvednout, tak alespoň budu trochu překvapená :)
    Měj se krásně

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju! :) Třeba se k tobě Měsíční kroniky časem dostanou! :)
      Po knížce Všichni jsme utkáni z hvězd také pokukuju a pravděpodobně jí neodolám a moc ráda si přečtu tvou recenzi! A abych se dostala k druhé knížce - La Loba - o té jsem doposud neslyšela, ale hodně mě zaujala. Prostředí Aljašky mám strašně ráda, a když je to thriller, asi neodolám. Děkuju za tip! :)

      Vymazat
  2. O měsíčních kronikách jsem slyšela hodně ale stále jsem ještě nenašla odvahu si je pořídit no uvidíme třeba časem ... :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Času málo a knížek hodně, to znám! :D Ale Kroniky jsou vážně fajn a za přečtení rozhodně stojí! :)

      Vymazat
  3. Já čtu nyní Cinder a už ted vím , že jsem se zařadila do klubu obdivovatelů Měsíčních kronik a že potřebuji další díly, tak jdu mrknout na ten Trh knih jak píšeš, snad budu mít štěstí :). Druhá tvá kniha mě také láká, ale vše jak se říká popořádku, ale asi na ni také dojde.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, tak to jsem ráda, že jsi jim také propadla! :) Tak ať se líbí i další díly! :)

      Vymazat
  4. Neviditelnou knihovnu ma ted asi kazdy :-D tak pekne cteni :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Obe knihy vyzerajú super, Scarlet je skvelá a veľmi sa mi páčila, tak verím, že sadne aj tebe. Čo sa týka druhej knihy, už som o nej počula a vyzerá tiež dobre, takže hádam nebude sklamaním. Uži si obe a príjemné čítanie :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mockrát děkuju! :) Na Neviditelnou knihovnu jsem hodně zvědavá :)

      Vymazat
  6. Nádherné novinky :) Neviditelná knihovna má úžasnou obálku, zatím jsem neslyšela moc pochvaly. Snad se Tobě bude líbit, těším se na recenzi! A Měsíční kroniky jsou u mě věčné téma, stále váhám, zda se do nich pustit, nebo ne :) Užij si obě novinky a měj se moc krásně!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Z obou knížek jsem opravdu nadšená! :) Ale nejdřív jsem se vrhla na Scarlet, té jsem zkrátka neodolala :D a rozhodně neprohloupíš, když se do Měsíčních kronik pustíš! :)

      Vymazat
  7. Krásné úlovky :) Na Měsíční kroniky už se dlouho chystám, ale všichni si je chválí, takže na nich určitě něco bude :) A Neviditelná knihovna, tu prostě musím mít :) Už jen kvůli tomu, že je o knihách :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mockrát děkuju! :) Na Neviditelnou knihovnu jsem hodně zvědavá! :)

      Vymazat
  8. Hele tak to slyším prvně, ale už se tam registruji, ptž mi pár knih doma leží a několik jich také už sháním :D Ke Scarlet tomu nemám moc co říci, nemám ji opravdu ráda :D Ale ta druhá kniha mě zaujala, už na jednom blogu, těším se na tovji recenzi :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že jsem přišla s něčím "neprofláknutým" a že tě to zaujalo :). Neviditelnou knihovnu právě čtu a recenzi pak sepíšu co nejdříve :)

      Vymazat

Spolupracuji

Nejlepší knihy, žebříček knih ČBDB.cz

Flickr Images

Back to Top