Pages

pondělí 20. března 2017

Ideální koutek na čtení... aneb Křesla, lampy, knihovny

Přeji všem krásné pondělí!

Dnes pro vás mám poněkud netradiční článek, přesto budete vědět, o čem je řeč. Již několik dní, troufnu si tvrdit, že od začátku března, letí knižní sférou články o internetovém vyhledávači nábytku, dekorací a inspirací favi.cz, který i mě na začátku března oslovil s tím, abych se na chvilku zasnila a pokusila se vytvořit svůj vysněný čtenářský koutek.




Zmíněný vyhledávač sdružuje více jak 200 ověřených e-shopů i kamenných prodejců nábytku a dekorací, a tak je opravdu z čeho vybírat. Na Favi najdete sekce od textilu, dekorací, svítidel, nábytku až po všemožné věci/vymoženosti na zahradu. No, zkrátka výběr je opravdu obrovský, webové stránky jsou krásně přehledné a věřím, že díky jejich výběru u nich člověk stráví spoustu času, koneckonců - tak jako já!  

Do vytvoření svého čtecího koutku snů jsem se opravdu ponořila, no, a nakonec jsem nezůstala jen u toho jednoho a vytvořila jsem rovnou tři! Bylo pro mě těžké vybrat si mezi těmi nádhernými kousky pouze jedno křeslo, židli či lampu a jen jednu jedinou knihovnu (ne-li s mou povahou téměř nemožné). 

***


V prvním čtecím koutku vévodí hnědá barva, kterou doopravdy miluji. Pro mne je to barva domova, tepla, dřeva a přírody. Ratanové křeslo - tedy spíše pohovka pro mne byla jasnou volbou, protože po také už nějakou dobu pokukuji a žlutá lampa? Žluté čím dál tím více přicházím na chuť. A samozřejmě, že nesmí chybět ani knihovna, samotné srdce čtecího koutku!

***


Ve druhém koutku, který působí o dost světleji, jsem si zamilovala houpací křeslo, které mě uhranulo na první pohled a se vzdušnou knihovnou podle mého tvoří krásný pár. 

***


A ve třetím? Tady jsem se zamilovala do obrovské knihovny s roztomilým žebříkem! No, řekněte mi, kdo by nechtěl mít tolik knih, že by si na ně musel brát žebřík? A do toho krásné a hlavně barevné patchworkové křeslo.


A jak by vypadal váš vysněný koutek na čtení?
 Líbí se vám něco z mého výběru?
Co byste si z favi.cz vybrali vy?

14 komentářů:

  1. Skvělý výběr v každé koláži, mě osobně nejvíce zaujala ta třetí - ta nádherná knihovna s žebříkem je totiž i mým favoritem :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tu knihovnu bych domu rozhodně brala! :) Je nádherná :)

      Vymazat
  2. Máš to moc hezké :) hlavně druhou a třetí knihovnu, ty bych brala hned! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mockrát děkuju! :) S těmi knihovnami se shodneme, hlavně s tou třetí! :)

      Vymazat
  3. Krásně zpracováno. Mě se u tebe líbí hned ten první :-) Ačkoliv já svůj situuji do světlejších barev. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten první je i můj favorit :) Jsem ráda, že se ti líbí! :)

      Vymazat
  4. Krásné výběry :) Hlavně ta třetí knihovna je naprosto parádní!

    OdpovědětVymazat
  5. Super výběr. :) Koukám, že máš stejný vkus na lampy. Ta žlutá je naprosto boží, chtěla jsem si ji taky prdnout do svého koutku. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě ta žlutá zkrátka uchvátila :D A to znovu říkám, žlutou moc nemusím, ale takhle lampa... :D

      Vymazat
  6. Pěkné koutky :-) Nejvíc se mi líbí druhý, vypadá tak útulně, to by se četlo, ach! :D

    OdpovědětVymazat
  7. Nééé tohle jsem neměla vidět. :D Jsem do knihoven, křesel a pohodlných koutků úplný cvok a nemůžu se dočkat až jednou (doufám) si budu navrhovat obývák, který rozhodně nebude bez čtecího koutku. :)

    OdpovědětVymazat
  8. jako já mám doma i na zahradě v altánku svůj čtecí koutek. Koupila jsem si dvě totožná křesla tady a můžu s klidem říct, že jsem začala konečně relaxovat. A stojí to za to. Člověk se cítí hned líp a plný energie.

    OdpovědětVymazat
  9. Zdravím, nádherné, moc hezky zařízený koutek pro čtení, to křesla musí velmi pohodlné. Já třeba mám v obývacím pokoji svoje pohodlné křeslo, kde si ráda sednu a odpočívám a čtu si . Chtěla vylepšit obývací pokoj, proto jsem si objednala na této webové stránce nové přehozy na křesla. Přeji pohodový den.

    OdpovědětVymazat